Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradec Králové rozstřílel Třinec a prodloužil vítěznou sérii

Hradec Králové - Vzhledem k účasti na vánočním Spengler Cupu odehráli hokejisté hradeckého Mountfieldu poslední čtyři extraligové duely před vlastními fanoušky. Ten poslední proti lídrovi nejvyšší soutěže z Třince, stejně jako v předchozích zápasech slavili zisk plného počtu bodů. Tentokrát vyhráli po brankách Kukumberga, Pickarda, Deje, Červeného a Džerinše 5:1. Čestný úspěch Ocelářů zaznamenal Kane. 

Utkání Hradec Králové - Třinec
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Východočeši porazili Třinec potřetí v této sezoně a během jednoho týdne zdolali po Liberci také druhý celek ze špičky tabulky.

První část byla jednoznačně v moci domácích hráčů. Průběh duelu nasměrovala už úvodní minuta, kdy jel sám na bránu hradecký Šimánek. Gólman Hrubec byl připraven. Další velké příležitosti měli Jarůšek s dorážejícím Newtonem a především pak Picard, jehož střelu v poslední chvíli vykopl betonem pozorný Hrubec.

Patnáct vteřin před koncem ještě uháněl sám na hostujícího brankáře Dej, ale i bekhendový blafák lapil Hrubec. Gólová statistika se proto měnila až ve druhé dvacetiminutovce, kdy Hradec zužitkoval svůj nápor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Třinec

Nicméně předtím musel ubránit minutu a půl dlouhé oslabení ve třech proti pěti. To se svěřencům trenéra Kýhose povedlo. Dokonce měli i slušnou šanci skórovat zásluhou Kukumberga. Slovenský útočník sice síť nerozvlnil, ale ve 26. minutě už mířil přesně, když dloubl puk pod horní tyč.

"Hodně nám pomohlo, že jsme nedostali gól v dvojnásobném oslabení. Nevím, co máme v poslední době v hlavě, jsme příliš často vylučovaní. Chceme se posunout tabulkou a naší cestou k tomu je týmový výkon," prohlásil střelec Kukumberg.

O sedm minut později předvedl výbornou akci Kanaďan Picard. A po výjezdu před bránu pokořil Hrubce podruhé. Vedení 2:0 držel Mountfield tři minuty, Oceláři totiž velmi rychle využili přesilovku. Po 22 vteřinách snížil ranou bez přípravy Kane.

Třetí třetina byla velmi bojovná. Mountfield se snažil v souboji s vedoucím mužstvem soutěže udržet vedení a vyrážel k rychlým protiútokům. Třinec nic kloudného dlouhé minuty nevymyslel. Nebezpeční byli i nadále spíše domácí. Proti Köhlerovi perfektně zasáhl strážce hostující svatyně Hrubec.

Sedm minut před koncem využil samostatný únik Dej a střelou do horního rohu zvýšil na 3:1. Domácí pak potvrdili výhru v oslabení. Třinec v 57. minutě hrál při přesilovce power play a přes celé hřiště skóroval Červený. Konečný stav následně určil ještě Dřerinš.

37. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Kukumberg, 33. Picard, 53. Dej (Dietz), 57. Červený, 59. Džerinš (Picard, Šimánek) - 36. Kane (Dravecký, Irgl). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Picard (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5056.  

Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil - Červený, Džerinš, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - Jarůšek, Kukumberg, Picard - P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Jank, M. Doudera, Stebih, Nosek - Irgl, Kane, Špirko - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Hladoník, M. Kovařčík, Chmielewski - od 21. navíc Cienciala. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Musím kluky pochválit. Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Přitom přijel lídr tabulky, který hodně přispěl ke kvalitě utkání. Je pravda, že klíčovým momentem byla ubráněná přesilovka pět na tři ve druhé třetině. Jsme rádi, že jsme navázali na výkon i výsledek z úterního zápasu s Libercem."

René Mucha (Třinec): "Musím sportovně pogratulovat soupeři k zaslouženému vítězství. První třetinu jsme přitom odehráli dobře, skóre bylo bezbrankové. Zlomovým momentem byla přesilovka ve druhé třetině, kterou jsme odehráli špatně. Navíc jsme hned po ní inkasovali. Sice jsme dokázali ještě během druhé části snížit, ale nepomohlo to. Ve třetí třetině jsme na to nenavázali, soupeř dal třetí gól a rozhodl utkání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články