Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ostrostřelec Kubalík opět úřadoval, hattrickem zničil Litvínov

Plzeň – Dominik Kubalík, nejlepší kanonýr nejvyšší soutěže, byl vůdčí postavou domácího utkání proti Litvínovu. Jednadvacetiletý forvard plzeňských Indiánů zatížil konto soupeře třemi přesnými zásahy, polepšil si na 21 ligových gólů a především slavil se svými spoluhráči cenný zisk plného počtu bodů. Škoda zvítězila potřetí za sebou. Verva naopak prohrála třetí z posledních čtyř duelů. 

Hokejisté Plzně se radují z gólu do sítě Litvínova
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Předtím jsme byli hodně dole a báli jsme se hrát. Všechno od nás bylo takové zbrklé. Teď nám po předešlých výhrách narostlo sebevědomí a člověk si pak dovolí na ledě věci, které už zapomněl. Doufám, že v takových výkonech budu pokračovat," pochvaloval si po utkání Kubalík.

Domácí, kteří byli povzbuzeni dvěma předchozími triumfy, začali aktivněji. Výraznější šanci skórovat si však v úvodu nevypracovali. Až při vyloučení Kokeše mířila Indrákova tečovaná střela ve 12. minutě těsně vedle.

Vzápětí už fanoušci Indiánů slavili. Zpoza branky se totiž díky odrazu o výstroj gólmana Petráska prosadil kapitán Kratěna. Další nadějné střelecké příležitosti plzeňští hokejisté prováhali, za což přišel bleskový trest. V 16. minutě vyrovnal z ojedinělé akce po výjezdu od zadního mantinelu Jakub Černý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Prostřední část zahájili domácí přesilovkou a Vervu od pohromy uchránil jen skvělý Petrásek. Zaváhání Pavlíka při rozehrávce následně nepotrestal z dobré pozice ani Indrák. Nápor Škody vrcholil ve 25. minutě, kdy volný puk v brankovišti nedotlačili do sítě Hrnka se Lvem.

Druhý jmenovaný navíc za seknutí Petráska putoval na trestnou lavici. Během početní výhody nejprve gólman Machovský dokázal vyrazit pokus Pilaře z mezikruží, ale na přesnou střelu Jakuba Černého z pravého kruhu už nedosáhl.

Obrat hosty viditelně povzbudil. Lépe bruslící domácí ovšem po polovině utkání znovu převzali iniciativu. Ve 32. minutě po přihrávce Svobody zblízka srovnal kanonýr Kubalík a stejný hráč rozjásal zaplněnou arénu i krátce po zahájení závěrečné části.

Kratěna jej našel dlouhým pasem a nejlepší ligový střelec zaokrouhlil počet svých tref na dvacet. Vedení mohli Západočeši navíc rychle navýšit. V útočném pásmu ale neuspěli nebezpečně zakončující Lev, Stach ani Hrnka.

Hosté poté nezužitkovali početní výhodu a neměli sílu na zvrat. Naopak v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil Svoboda třetí trefu pro Kubalíka a Plzeň napotřetí v sezoně proti Litvínovu bodovala.

"Sebevědomí je teď víc nahoře. Víme, že nám to teď docela jde. Snažíme se víc střílet a padá nám to tam. Teď to funguje. Nebojíme se hrát i za těsného stavu," zakončil Kubalík.

36. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Kratěna, 32. D. Kubalík (T. Svoboda), 41. D. Kubalík (Kratěna), 59. D. Kubalík (T. Svoboda) - 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý. Rozhodčí: R. Polák, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4708.  

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Němeček, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kracík, Lev - Kodýtek, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Litvínov: Petrásek - Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, K. Černý, F. Pavlík, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Havlíček, Trávníček - Babincev, Válek, Mical. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Věděli jsme, že Litvínovu chybí někteří klíčoví hráči. O to těžší někdy takový zápas bývá. Litvínov dokáže potrestat chyby, přestože jsme jich dnes až tolik neudělali. Soupeř s námi dlouho držel krok. My jsme ale byli v zápase aktivnější a výhru jsme si zasloužili. Dominik (Kubalík) hraje dobře dlouhodobě s velkou chutí a nasazením. Je to střelec a dnes svoje kvality třemi góly potvrdil."

Radim Rulík (Litvínov): "Plzeň byla dnes lepším týmem. My jsme mohli být rádi za to, že jsme s ní dvě třetiny drželi krok. Ve třetí třetině rozhodly dvě brejkové situace o tom, že jsme tady nebodovali. První lajna domácích dnes rozhodla, my jsme ji nedokázali pokrýt. Škoda že zrovna dnes proti nám potvrdil svoji střeleckou kvalitu Kubalík."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články