Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec zlomil brněnské prokletí a ve šlágru sestřelil Kometu

Třinec – Magnet 36. kola hokejové extraligy vyzněl poměrně jednoznačně pro domácí Oceláře. Vedoucí celek soutěže porazil třetí Kometu Brno 4:1, čímž ukončil šest zápasů trvající sérii bez vítězství nad mužstvem z moravské metropole v základní hrací době. Rozhodující náskok si svěřenci Vladimíra Kýhose vypracovali brankami Noska a Hrni. Čermák sice snížil, ale konečný výsledek stanovili Irgl se Špirkem. 

Utkání Třinec - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Horsinka Adolf

První třetina vyzněla jednoznačně ve prospěch Třince. Domácí byli od úvodního buly lepší a vytvářeli si šance. Už ve čtvrté minutě Hrňa ideálně nahrál Hrabalovi, který však těsně minul branku.

Vejmelka pak Kometu podržel také při střelách Irgla a Krepse, ale odolával jen do 14. minuty, kdy skóre prestižního klání otevřel Nosek. Herní dominanci extraligového lídra vyjádřil i poměr střel během první třetiny - 13:3. "První třetinu jsme sehráli výborně. Přesně, jak jsme chtěli. Chtěli jsme na ně vletět a je škoda, že gólů nebylo více," řekl útočník Zbyněk Irgl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Kometa Brno

V trvalém tlaku vytrvali Oceláři i ve druhé části, v jejímž úvodu musel Vejmelka znovu zlikvidovat nebezpečný pokus Irgla. Hosté měli s aktivitou soupeře viditelné problémy, ale v polovině duelu se jim naskytla jedinečná šance ke korekci při dvojnásobné početní výhodě. Kometa hrála 76 sekund pět na tři, jenže vyloženou šanci neměla.

Tu si naopak zanedlouho opět vypracovali domácí a po Petružálkově ráně zazvonila za Vejmelkou tyč. Vzápětí už fanoušci ve Werk Aréně slavili. Hrňa využil špatného zpracování Radima Zohorny a sám před strážcem brněnské svatyně nezaváhal.

Skomírající Kometu probudil až těsně před koncem druhé části Martin Erat nevyužitou šancí. V závěrečné třetině se přece jen dostali do tempa a vytrvalý tlak nakonec vyústil ve snížení: Čermák jej docílil šikovnou tečí před Hrubcem, kterou museli přezkoumat videorozhodčí.

Domácí náskok visel na vlásku. Hosté navíc hráli další přesilovku, ale v ní po neočekávaném odrazu vyhozeného kotouče od zadního mantinelu dostal puk před prázdnou branku domácí Irgl a rozhodl.

"Já jsem se rozhlížel, komu přihraju a mezitím se mi puk odrazil do brusle a před bránu. Pak už bylo pozdě na nějakou reakci," prohlásil brněnský brankář Vejmelka. Během závěrečné power play přidal do prázdné branky čtvrtou trefu Špirko.

36. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl (Roth), 59. Špirko - 47. L. Čermák (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Čech, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Gulaši (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Hrabal, Jank, Nosek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - J. Sýkora, Špirko, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Zaťovič - Haščák, V. Němec, F. Dvořák - Kratochvíl, R. Zohorna, Dymáček - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

René Mucha (Třinec): "My jsme měli dobrý vstup do utkání. Chtěli jsme být po nezdaru ve Zlíně aktivní, chtěli jsme mít více střelby, ale z šancí jsme dali jen jednu branku. Od druhé třetiny byla hra vyrovnanější. Pro nás bylo cenné, že jsme ubránili přesilovku ve třech. Pak jsme z trochu náhodné situace dostali gól na 1:2 a vypadalo to, že se malinko bojíme o výsledek. Ale třetí branka nás uklidnila a musím pochválit tým za výborný výkon po celé utkání."

Petr Haken (Brno): "Pro nás se ten zápas nevyvíjel dobře. Třinec byl lepší, dostali jsme branku, kdy jsme měli situaci líp zvládnout. První gól nasměroval vývoj zápasu. První třetina nebyla ideální, navíc se nám zranil Martin Zaťovič. Pak se nám podařilo Třinec trochu přibrzdit v rozletu a měli jsme pár šancí. Rozhodla určitě dlouhá přesilovka pět na tři, ve které jsme pořádně nevystřelili. I když jsme branku dali, po nešťastné náhodě jsme inkasovali potřetí. Vejmelka jinak odchytal vynikající utkání. Nikdo mu nic nevyčítá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články