Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přímý souboj o třetí místo vyzněl lépe pro Kometu

Brno - Dva slepené góly z úvodu střetnutí, o které se postarali Dočekal s Klepišem, nakonec rozhodly o vítězství brněnské Komety nad Litvínovem. Od druhé třetiny sice převzali iniciativu hosté, ale více než korigující trefu Pilaře nestihli. Domácí, které spolehlivými zákroky držel jednadvacetiletý brankář Jekel, přeskočili svého soupeře v tabulce. Manko na vedoucí Třinec činí sedm bodů.     

Utkání Brno - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Brňanům vyšel dokonale vstup do zápasu, když po necelých osmi minutách získali uklidňující dvoubrankový náskok. Už po pětadevadesáti sekundách Vincourovu střelu přizvedl tečí Dočekal a brankář Janus na změnu kotouče nestačil zareagovat.

V osmé minutě našlápl do rychlého protiútoku Kvapil, jehož sólo zastavil až nedovoleným způsobem Gerhát. Zkušený útočník následně s přehledem proměnil trestné střílení. Litvínov se snažil držet otevřenou partii, spoléhal na útočnou hru, ale jeho snaze chyběla přesnější koncovka.

Své úsilí Severočeši vystupňovali ve druhé třetině. Zvýšili agresivitu, zrychlili kombinační souhru a také častěji stříleli. Překonat Jekela se jim však podařilo až při třiadvacet sekund dlouhé přesilovce pět na tři, kdy rychlou kombinaci na jeden dotek zakončil obránce Pilař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Litvínov

"Měli jsme na Jekela zkusit více střílet. Působil nejistě, hodně puků mu vypadávalo. Chyběl kousek, stačila jedna šmudla, která by prošla," řekl útočník Litvínova Robin Hanzl.

Během závěrečného dějství se Kometa zaměřila na bránění jednobrankového náskoku a spoléhala pouze na brejky. Tato taktika jí vynesla dvě slibné šance, které neproměnil Zaťovič. I když měla Verva v závěru územní převahu, gólově se neprosadila.

Brankář Jekel po úspěšné domácí premiéře přiznal, že byl nervózní celých šedesát minut. "Je velký rozdíl chytat v první lize a před tolika fanoušky v extralize. Myslím si, že Litvínov nás tlačil celou dobu. Měl šance. Naštěstí mi spoluhráči pomohli," poznamenal Jekel.

33. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Dočekal (Vincour, Štencel), 8. M. Kvapil z trestného střílení - 29. K. Pilař (Sörvik, V. Hübl). Rozhodčí: Čech, Hradil - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Jekel - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec, D. Mikyska - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Dostálek, F. Dvořák, Dymáček - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, F. Pavlík, T. Pavelka - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Babincev, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Kamil Pokorný (Brno): "Chtěli jsme odčinit nezdar v Karlových Varech, což bylo z celého týmu cítit. Hráli jsme s neskutečným nasazením, ve vysokém tempu a obětavě. Pomohlo nám dvougólové vedení v první třetině. Litvínov má kvalitní tým a díky přesilovce ve druhé třetině snížil a dostal se zpět do zápasu. Ve třetí části jsme měli dvě brejkové situace, které se nám nepodařilo proměnit ke zvýšení náskoku. Zápas byl napínavý až do konce. Celý tým zaslouží ocenění za hokejovou dřinu. Nemůžeme opomenout premiéru brankáře Jekla před domácím publikem, které se zhostil skvěle."

Darek Stránský (Litvínov): "Nevyšla nám první třetina. Nikoliv herně, ale výsledkově. Soupeř si vytvořil pár šancí, ale také my jsme měli několik dobrých okamžiků. Bohužel jsme tuto část nezvládli a dostali dva góly. Ve druhé třetině jsme se v úvodu dostali pod obrovský tlak, ze kterého jsme naštěstí neinkasovali. Potom jsme se zvedli, zlepšili hru do těla, byli důraznější, zápas se vyrovnal. Snížili jsme na rozdíl jednoho gólu. Mrzí nás, že ve třetí třetině nám nepřinesla trocha štěstí bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy