Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští hokejisté vstupují do sezony. Dnes se střetnou se Slovenskem

Praha - Česká hokejová reprezentace dnes v pražské O2 Areně vstoupí do nové sezony přípravným duelem se Slovenskem. Součástí zápasu bude i galavečer k oslavě stého výročí českého hokeje. Za přítomnosti několika hokejových hvězd v čele s Jaromírem Jágrem nebo Martinem Strakou bude 41 osobností uvedeno do Síně slávy, další budou oceněni pamětními stříbrnými mincemi. Po přípravném utkání se na ledě představí v exhibici i české osobnosti minulých let.

"Oslavy sta let jsou skvělé, ale je to především mezistátní utkání. Uděláme všechno proto, abychom uhráli co nejlepší výsledek a lidi odcházeli ze stadionu spokojení. Chceme se prezentovat dobrým hokejem a vyhrát," řekl trenér českých hokejistů Vladimír Růžička. Na lavičce národního týmu jej čeká comeback po třech letech, poprvé od triumfu na mistrovství světa ve Vídni v roce 2005.

Straka se loučí s reprezentací

Na ledě se mohou fanoušci těšit na Jágra či Straku. Oba dva se v zápase proti Slovensku představí poprvé od zisku bronzu na olympijských hrách v Turíně. Jágr se na rozdíl od Straky, který svou reprezentační kariéru podle svých slov dnes uzavře, zapojí znovu až příští rok do přípravy na světový šampionát ve Švýcarsku.

Český národní tým narazí na Slovensko poprvé od loňského prosince, kdy v Praze prohrál 3:2 v prodloužení. Kouč Ján Filc, jehož čeká na lavičce stejně jako Růžičku obnovená premiéra, splnil svůj slib, o němž hovořil při svém nástupu do funkce, a nominaci na přípravný zápas postavil na hráčích střední a mladší generace. Jen dvěma hokejistům, kteří nastoupí k dnešnímu utkání s českým týmem, je 27 let, ostatní jsou mladší. Osmička z Filcových svěřenců se dostala do reprezentace poprvé.

Buly se ujme dcera Modrého a Hašek

Český a slovenský tým se střetne už po třiačtyřicáté. Domácí tým bude usilovat o 28. vítězství, Slováci zatím vyhráli pouze osmkrát. Sedm zápasů skončilo remízou.

Zápas začne v 17:30, úvodní buly vhodí hned trojice osobností, která by měla připomenout jednotlivé etapy českého hokeje. Ujmou se toho Blanka Modrá, dcera legendárního brankáře ze 30. a 40. let minulého století Bohumila Modrého, hrdina olympijských her v Naganu Dominik Hašek a malý brankář z týmu, který ovládne dnešní turnaj v minihokeji žáků třetích tříd.

Předpokládaná sestava České republiky:

A. Svoboda - K. Rachůnek, Krstev, P. Kadlec, Čáslava, Barinka, Blaťák, Ševc, Kutlák - J. Hlinka, M. Straka, Jágr - Červenka, Klepiš, Bednář - Vašíček, Čajánek, Irgl - Rolinek, Marek, L. Čermák

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články