Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Altrichter vybudoval v Říčanech zimní stadion, chce obnovit mládežnický hokej

Říčany - Ve středočeských Říčanech vyrostl nový zimní stadion. Za celým projektem stojí bývalý extraligový brankář Martin Altrichter, který na slavnostní otevření haly pozval další hokejové legendy. Ledová plocha se do Říčan vrátila po deseti letech a bude sloužit široké veřejnosti a krasobruslařskému klubu. V příštím roce by Altrichter chtěl v Říčanech sestavit nový mládežnický hokejový tým.

Martin Altrichter v Merkur Ice Areně v Říčanech
zdroj: ČT24

Při příležitosti otevření nového stadionu proti sobě nastoupila dvě mužstva hokejových internacionálů včetně Viktora Ujčíka, Libora Procházky či Dušana Salfického. Slavnostního buly se ujal prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

"Hlavně jde o to, že se otevírá prostor pro sportování a bruslení. Tím to všechno začíná. Není potřeba od začátku mluvit o extralize a NHL, jde o to, že děti mají kde sportovat. Je to o velké odvaze, není jednoduché takovouhle věc vybudovat a Martin (Altrichter) za to zasluhuje poděkování," vysvětlil Král.

Je nám líto, video expirovalo.
Ujčík, Procházka či Salfický. Hokejoví internacionálové otevřeli halu v Říčanech

Projektu zimního stadionu se ujal bývalý hokejový brankář Martin Altrichter, který chytal za pražskou Slavii, Zlín nebo Znojmo. Altrichter chce prostory poskytnout především veřejnosti, má ale také vlastní plány, které se týkají mládežnického klubu.

"Je to pro veřejnost, pro školy a během příštího roku bych chtěl vybudovat mládežnický tým a věnovat se tomu podle svých představ," vysvětlil. Nově postavený areál je určen také pro bruslařský klub, který bude vychovávat malé krasobruslaře.

Speciálního utkání, které pokřtilo začátek fungování nové haly, se zúčastnilo několik mistrů světa i olympijských vítězů. Bývalí reprezentanti Altrichterovo počínání podpořili. "Je to super věc pro děti a pro veřejnost, další plácek, kde se dá kulturně bruslit a pokud by v Čechách vzniklo víc takových míst, bylo by to jedině dobře pro hokej," řekl Dušan Salfický, který nakonec svému týmu vychytal v utkání vítězství. 

V prostorech, kde se nyní nachází krytý stadion, vzniklo původně v roce 1982 otevřené kluziště, které sloužilo veřejnosti k bruslení. V roce 2006 bylo ale kvůli velmi špatnému technickému stavu uzavřeno, o dalších devět let byl celý areál zbourán.

Co se týče říčanského hokejového klubu, jeho historie se začala psát na přelomu let 1930/1931. V poválečné době dosáhl klub ze Středních Čech největších úspěchů, jako ČSK Říčany působil i v nejvyšší československé soutěži. V současnosti existuje klub SSC Říčany, který působí v benešovské odborářské lize (NHLH) a tým doufá, že se vrátí do domácího působiště.  

Martin Altrichter


 

Zdroj
ČT sport, Denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články