Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice budou ve Fribourgu dohánět ztrátu, doma prohrály 2:5

Ostrava - Vítkovice nezvládly druhou polovinu úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů proti Fribourgu, kdy inkasovaly čtyři branky, a ve Švýcarsku budou muset dohánět manko po porážce 2:5. Ve švýcarském dresu se blýskl Roman Červenka, který přihrál na čtyři branky vítězů. Hattrick si po jeho přihrávkách připsal Julien Sprunger, jednu asistenci zaznamenal spoluhráč Michal Birner.

Vítkovický brankář Daniel Dolejš čelí Romanu Červenkovi z Fribourgu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Jestliže ve švýcarské lize se Fribourgu nedaří a je předposlední, v evropské soutěži je tomu přesně naopak. Ve Vítkovicích ho po Červenkově přihrávce v osmé minutě dostal do vedení v přesilovce trefou od modré čáry Rathgeb. Domácí ale ještě rychle kontrovali zásluhou Illéše, který pohotově zasunul za brankáře Conze vyraženou Kovářovu střelu.

Zásadní momenty a zlom ve vývoji přinesla druhá část. Domácí v ní za stavu 1:1 promarnili několik vyložených šancí: Tybor neuspěl ze sóla, Zdráhal po nájezdu dva na jednoho a Koloucha vychytal Conz. Pak se stále výrazněji prosazovala elitní řada Fribourgu a Červenka skoro v každém střídání přichystal spoluhráčům gólovou šanci. Birnera o gól dvakrát připravil Dolejš, a tak se prosadil až tečující Schmutz ze čtvrté řady.

"Začátek druhé třetiny byl jedním z klíčových faktorů. Měli jsme dvě, tři čisté gólovky a nedali jsme, to byla fáze, kdy jsme to jednoznačně měli otočit. Ale v předbrankovém prostoru na obou stranách jsme dnes nebyli tak důslední a důrazní jako soupeř," řekl vítkovický kouč Jakub Petr.

I když se obě strany předháněly v zahazování šancí, Švýcaři byli o něco produktivnější. Další Červenkovu pobídku už využil Sprunger a hosté vedli 3:1. Sekundu před koncem druhé části oživil vítkovické naděje Baranka gólem na 2:3, ale Fribourg v závěru domácím mnoho nedovolil. Už po třetí finální přihrávce Červenky a Sprungerově gólu ve 47. minutě znovu v přesilovce odskočili do dvoubrankového vedení.

"Faktor Červenka byl dnes další rozdílovou věcí. Udělal i hlavní rozdíl ve speciálních sestavách a hosté díky němu využili dvě přesilovky. Jednoznačně rozdílový hráč," vyzdvihl Petr.

Sprunger devět minut před koncem zkompletoval hattrick, opět se na tom podepsal přihrávající Červenka. Porážku Vítkovic mohl ještě zvýraznit Mottet, ale ze samostatného nájezdu trefil jen tyčku. Vítkovice tak ve Fribourgu budou dohánět tříbrankovou ztrátu.

"Tři góly se v hokeji dají dohnat. Ale můžeme na to pomýšlet pouze tehdy, když se zlepšíme ve věcech, které jsme dnes nedělali dobře," zakončil Petr.

Hokejová Liga mistrů - čtvrtfinále, první utkání:

HC Vítkovice Ridera - HC Fribourg-Gottéron 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Illéš (Kovář), 40. Baranka (Illéš) - 9. Rathgeb (Červenka), 33. Schmutz (Leeger, Mottet), 37. Sprunger (Červenka, Rathgeb), 47. Sprunger (Červenka, Birner), 52. Sprunger (Maret, Červenka). Rozhodčí: Gebei, Smetana (oba Rak.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 5548.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Baranka, D. Krenželok, Kovář, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Olesz, Stastny, P. Zdráhal - Vandas, Kolouch, Květoň - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr, Trnka a Vůjtek st.

Fribourg: Conz - Rathgeb, Leeger, Maret, Abplanalp, Stalder, Chavaillaz - Sprunger, Červenka, Birner - Fritsche, Neuenschwander, Rivera - Bykov, Mauldin, Ritola - Neukom, Schmutz, Mottet. Trenéři: Huras a Martikainen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články