Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec zdolal i Pardubice až v prodloužení a přiblížil se vedoucímu Liberci

Třinec – Během dvou dní dvě výhry v prodloužení. Hokejisté Třince po Vítkovicích udolali v extra pětiminutovce také Pardubice a po triumfu 3:2 ztrácí na vedoucí Liberec už jen bod. Hlavní měrou se na triumfu Slezanů, kteří Dynamo zdolali i potřetí v sezoně, podílel David Nosek, jenž nejprve ve třetí třetině vyrovnal a poté si připsal i vítězný zásah. 

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

V souboji týmů z opačných pólů tabulky měly v úvodu překvapivě navrch předposlední Pardubice. Během prvních tří minut se před brankářem Hrubcem zjevil úplně sám Mallet, ale nezkrotil kotouč a prováhal pravý moment k zakončení.

Po něm ve stejné pozici neuspěl Rohlík, jehož střelu kryl třinecký gólman. Vzápětí přece jen hosté udeřili: Sýkora se z mezikruží trefil přesně k levé tyči. A na pardubické střídačce mohlo být ještě veseleji, Leducova střela od modré čáry lízla jen tyč Hrubcovy branky.

Oceláři často stříleli, ale do gólových šancí se nedostávali. Z první vážnější přesto vyrovnali. Roth napřáhl, místo rány vyslal prudkou přihrávku a jeho pas usměrnil do odkryté klece Rákos. Podruhé v řadě se do základní sestavy Třince nevešel útočník Polanský a v době, kdy jeho jméno opět vyvolávali domácí fanoušci, dostal Poulíček znovu do vedení Pardubice parádní trefou z mezikruží do horního růžku.

Na začátku prostřední třetiny ještě hosté několikrát zahrozili, ale poté byli mnohem aktivnější Třinečtí. Špirko v přečíslení neviděl rozjetého Růžičku a střelu mu zblokoval pardubický bek. V další gólové příležitosti Irglovi sjel puk z hole a Marosze z bezprostřední blízkosti vychytal skvělý Kacetl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Obrázek hry se nezměnil ani v poslední části. Třinečtí dostali soupeře, s nímž v této sezoně dosud neztratili ani bod, pod tlak. Ale do nebezpečných střel se nepropracovali. A s tím, co prošlo, si poradil pozorný pardubický gólman. Ten pak ale svým vyloučením pomohl k vyrovnání. V momentě, kdy vypršel trest, se od modré čáry trefil Nosek.

Hosté však mohli o pár sekund později opět vést. Třinecká obrana úplně zapomněla před brankou Martina Kauta, jehož střelu ukryl Hrubec efektním semaforem v lapačce. Domácí následně uzavřeli soupeře ve svém útočném pásmu, ale skóre se nezměnilo. V prodloužení měli hosté dvě šance Tomáškem a Nahodilem, ale gól padl na druhé straně. Nosek dostal od Krepse ideální přihrávku mezi kruhy a přesnou střelou rozhodl.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodloužení (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Rákos (Roth, Dravecký), 55. Nosek (Marosz, Dravecký), 63. Nosek (Kreps, Hrňa) - 3. P. Sýkora (D. Tomášek, Hubáček), 15. Poulíček (P. Sýkora). Rozhodčí: Čech, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4095.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Pardubice: Kacetl - Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, Leduc, Ovčačík, L. Havlík, Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Poulíček, Nahodil, Mallet - Panna, T. Kaut, M. Kaut - Rohlík, F. Zadina, Beran. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Vladimír Kýhos (Třinec): "Nabádal jsem mužstvo, aby nic nepodcenilo, když jsme viděli sestavu Pardubic. Chtěli jsme začít se stejným nasazením jako v pátek proti Vítkovicím. Opak byl pravdou, vstoupili jsme do zápasu ležérně a vypadalo to, že si myslíme, že se soupeř porazí sám. Dostali jsme dva góly a prohrávali jsme. Štěstí se přikloní na stranu bojujícího mužstva, což byly Pardubice. Hrály výborně v obraně. I když jsme měli hodně střel, málo jich bylo z brankových situací. Hodně jich bylo od mantinelů, od modré, před bránu jsme nechodili, proto můžeme být šťastní za dva body. Hráče můžu maximálně pochválit za větší nasazení ve druhé a třetí třetině, kdy jsme ukázali sílu, bojovali a dokázali to otočit."

Pavel Rohlík (Pardubice): "V pátek jsme byli po prohraném utkání s Litvínovem zklamaní, protože jsme k tomu nepřistoupili ideálně. A dnes jsme jeli k obrovi, silnému mužstvu, se spoustou zraněných. Chyběli nám Rolinek, Klimenta, Redenbach. Byli jsme proto velmi pokorní, ale přesto jsme s tím chtěli něco udělat. I když máme jen bod, musím kluky pochválit. Byli jsme schopni vzdorovat i v této sestavě s juniory silnému mužstvu. Jsem spokojený."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články