Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bukarts jediným gólem rozhodl a Zlín po osmi porážkách zabral

Zlín - Souboj pravdy mezi posledním a předposledním celkem extraligy skončil hubeným vítězstvím domácího Zlína. Berani utnuli proti Karlovým Varům dlouhou sérii neúspěchů přesným zásahem lotyšského intarnacionála Bukartse z 25. minuty. Vzhledem k zisku plného počtu bodů a porážce Pardubic poskočili na dvanácté místo tabulky. Čistým kontem zazářil brankář Kašík.      

Bukarts s Honejskem slaví gól do sítě Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Nová trenérská dvojice Zlína si připravila na domácí premiéru nečekaný lektvar. Pohromadě nezůstala jediná lajna, například Bukarts, jeden z největších tahounů ofenzivy týmu, putoval až do třetí lajny. Naopak v prvním útoku se představili dva hráči, kteří se do Zlína dostali z WSM ligy - Šťastný a Říčka.

A nečekaný tah přinesl ovoce. Právě třetí lajna si vytvořila první velkou šanci, proti Bukartsovi ale skvěle zasáhl Honzík. Ten byl oporou svého celku. Berani se totiž snažili svůj bídný střelecký účet čítající pouhé čtyři góly za posledních sedm zápasů vylepšit tím, že pálili ze všech pozic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary

Skóre bylo nicméně po první části bezbrankové i po možnosti Kubiše a neproměněné "tutovce" Marušáka. Začátek druhé třetiny však kýžený úspěch pro třetí zlínský útok přinesl. Kubiš tělem odstavil rozehrávajícího hráče Varů, Honejsek jej převzal a našel před brankou volného Bukartse, který elegantně zakončil pod horní tyč.

Následně mohli hosté hrát přesilovou hru, Gorčík se ale sportovně přiznal, že upadl sám. I tak se domácí dopustili vzápětí dvou faulů, jenže krátkou početní výhodu pět na tři Západočeši nezužitkovali. Šance střídala šanci. A opět u toho byla nově vytvořená třetí zlínská formace - Kubiš ani Honejsek ale druhý gól domácích nepřidali.

Fantastické výkony předváděli oba brankáři i ve třetí části. Více práce měl Kašík, který nepřestával udivovat všechny přítomné. Občas musel být na pozoru i Honzík, pokus Honejska ale ukryl v lapačce a sólo Holíka skončilo mimo tři tyče. Berani tak po více než pěti týdnech vyhráli doma.

26. kolo hokejové extraligy:

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 25. Bukarts (Honejsek, Kubiš). Rozhodčí: Čech, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 11:8. Bez využití. Diváci: 3358.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Šlahař, Popelka, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Stloukal, Mullane, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Hlasy trenérů po utkání 26. kola hokejové extraligy PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary:

Martin Hamrlík (Zlín): "Věděli jsme, že Vary hrají celoplošný tvrdý hokej a že se nám asi nepovede dát moc gólů. Hosté nás zatlačili ve třetí třetině, ale konečně jsme probudili bojovnost a dokázali jsme zblokovat mnoho střel. Podařilo se nám i ubránit oslabení aktivním přístupem, za což bych rád hráčům poděkoval."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Zápas byl více bojovný než hokejový. My jsme udělali hrubou chybu, kterou soupeř dokázal potrestat. Navíc se nám v žádné z mnoha přesilovek nepodařilo využít šanci, z níž bychom mohli soupeře ohrozit. Pořád hledáme ideální typ hráče do přesilovky. Chybí nám někdo, kdo by dokázal vzít situaci do svých rukou. Chválím hráče za nasazení, ale příležitosti při hře pět na pět jsme využít nedokázali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články