Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Chomutov ukončil střeleckou mizérii, Hradec zdolal 5:4 v prodloužení

Chomutov - S cílem zlomit sérii bez vstřeleného gólu vstoupili hokejisté Chomutova do utkání 26. extraligového kola proti Hradci Králové. Dva zápasy trvající gólový půst ukončili a pátý celek extraligové tabulky porazili 5:4 po prodloužení, přestože ještě čtyřicet vteřin před koncem prohrávali 3:4. Rozhodující trefu si připsal David Kämpf, který skóre utkání otevřel i uzavřel. 

Utkání Chomutov - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Královéhradečtí tak neprodloužili vítěznou šňůru tří duelů. Úvod jim ale vyšel a během početní výhody měli zajímavé střelecké příležitosti Červený se Šimánkem. Skóre neotevřel ani na druhé straně ze samostatného úniku domácí Kaše.

Svěřence trenéra Růžičky ovšem promarněná šance mrzet nemusela, protože zanedlouho procedil puk mezi betony brankáře Rybára přesným švihem Kämpf. Ukončil tak po 161 minutách a 38 vteřinách čekání Pirátů na gól. V závěru třetiny však hráli Východočeši přesilovku, kterou v čase 19:59 využil Džerinš.

Na začátku druhého dějství nejprve Vondrka nastřelil tyčku a krátce poté Šimánka vychytal Laco. Ve 25. minutě poslal Chomutov do vedení Huml, jenž tečí využil početní výhodu. Za třicet vteřin bylo nicméně opět vyrovnáno, když Červený od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté pak nevyužili přesilovku, ale pár vteřin poté využil zmatku před chomutovským brankovištěm Šimánek a vrátil hostům vedení.

Úvod třetí třetiny moc šancí nepřinesl, což nezměnila ani přesilovka domácích. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě nastřelil Červený tyč. Až v 55. minutě Poletín tečoval těsně před brankou kotouč, který se následně překulil přes Rybára za čáru – 3:3.

Obrat mohl následně dokonat Kämpf, jenže v samostatném úniku neuspěl. O chvíli později naopak opět udeřili hosté. Džerinš nedal Lacovi střelou z mezikruží žádnou šanci. Když už to vypadalo, že vítězná série Mountfieldu bude pokračovat, poslal duel do prodloužení Koblasa gólem 40 vteřin před závěrečnou sirénou.

V něm Piráti vybojovali přesilovku, z níž dvě vteřiny po jejím skončení ještě těžil Kämpf, který dorazil do sítě Skinnerovu vyraženou střelu.

26. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 5:4 v prodloužení (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0 

Branky a nahrávky: 9. Kämpf (Sklenář), 25. Huml (Flemming, Vondrka), 55. Poletín (Valach, Koblasa), 60. Koblasa (Kämpf), 64. Kämpf (Skinner, Koblasa) - 20. Džerinš (Dietz), 26. Červený (Dragoun, Newton), 29. Šimánek (T. Knotek, Jarůšek), 58. Džerinš (Šimánek). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3977.

Chomutov: Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Chalupa, J. Mrázek, Skinner, od 41. navíc Buchtela a Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Kämpf, Sklenář - D. Kaše, Lauko, Poletín - Koblasa, Chlouba, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, T. Knotek - P. Beránek, Picard, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Hlasy trenérů po utkání 26. kola hokejové extraligy Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové:

Jan Šťastný (Chomutov): "Připravili jsme se na výbornou hru Mountfieldu ve středním pásmu. Začátek se nám nepovedl, nehráli jsme dobře a nebyli jsme na puku, ale díky Jánkovi Lacovi stav zůstával 0:0. Potom bylo důležité, že jsme se z toho dostali, sehráli jsme parádní akci, ve které nás uklidnil Kämpf. Celý průběh utkání ovlivnil závěr první třetiny, kdy jsme si špatně rozebrali hráče. Ve druhé třetině se nám podařilo jít do vedení, pak Hradec ukázal obrovskou sílu a utkání otočil. Do třetí třetiny jsme chtěli jít aktivně a nutit soupeře k chybám, což se nám povedlo - srovnali jsme. Když jsme inkasovali čtvrtý gól, už jsme moc nevěřili, ale mužstvo ukázalo obrovskou sílu. Jsem vděčný za dva body, když se k nám v prodloužení naklonilo štěstí."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Vstoupili jsme do zápasu dobře, hráli jsme hodně na puku a vytvořili si hodně gólových šancí. Bohužel se nám je nepodařili zúročit a naopak domácí vstřelili branku, která nás zmrazila. Povzbuzující byl gól v závěru první třetiny, kdy jsme v posledních vteřinách dokázali srovnat. I když jsme pak dvakrát vedli, tak jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Hodně jsme dostali domácí do hry vyloučeními v poslední třetině a prodloužení, protože byla zbytečná. Upozorňovali jsme hráče, že má Chomutov výbornou produktivitu v přesilových hrách, což potvrdil. Vyrovnávací gól na 4:4 dal soupeř po tlaku do brány. Ani ve třech jsme nedokázali zabránit dorážce. Tohle všechno rozhodlo o tom, že jsme dneska ztratili dva body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články