Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chomutov vyzve Hradec, Třinec přivítá v jubilejním derby Vítkovice

Praha – S cílem přerušit sérii bez vstřeleného gólu nastoupí hokejisté Chomutova proti hradeckému Mountfieldu. Východočeši naopak třikrát za sebou vyhráli. Ještě delší šňůrou se může pochlubit Sparta, která uspěla pětkrát v řadě. Doma ji tentokrát čeká Plzeň. Ve slezském derby změří síly druhý Třinec s devátými Vítkovicemi. Brněnská Kometa zajíždí do Olomouce. Přímý přenos utkání Chomutov – Hradec Králové sledujte od 17:20 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Sport
zdroj: ČT4

Chomutov se v souboji celků na hraně první šestky utká s Hradcem Králové. "Hradec je velmi těžký soupeř. V prvním vzájemném zápase nás těsně porazil. Musíme se zlepšit především v koncovce, protože jsme už dva zápasy nedali gól. Hrajeme ale doma a chceme diváky potěšit dobrým výkonem a zvítězit," prohlásil obránce Pirátů Ondřej Dlapa.

Mountfield představí novou posilu v podobě kanadského útočníka Picarda, kterého bude měsíc testovat. Východočeši přicestují do Chomutova ve velmi dobrém rozpoložení, neboť poslední tři zápasy vyhráli. V neděli zdolali přesvědčivým způsobem 4:1 Zlín, a navázali tak na cenný triumf z Třince, odkud si odvezli dva body za triumf v prodloužení.

Slezské derby nabídne své 100. pokračování

Třinec prožívá nejhorší období v této sezoně a připsal si pět porážek ze sedmi posledních vystoupení. V pátek čeká Oceláře jubilejní 100. slezské derby s Vítkovicemi. A možná v mírně lepším rozpoložení do něj půjdou hosté z Ostravy, kteří z posledních šesti zápasů čtyřikrát vyhráli. Třinec naopak musel přepustit Liberci první příčku.

"Derby se málokdy řídí papírovými prognózami. Naše vzájemné zápasy vždy mají náboj, a teď to nebude jiné. Těšíme se na to a věříme, že budeme úspěšní, i když Vítkovice se rozehrály a mají i skalp velice silné Komety," řekl třinecký trenér Břetislav Kopřiva. Domácí dres by měla poprvé obléci čerstvá posila, obránce Krajíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve 100. slezském derby nastoupí Třinec proti Vítkovicím

Vítkovičtí zažívají lepší fázi sezony: z posledních šesti kol čtyřikrát vyhráli a přiblížili se osmé Mladé Boleslavi. V arénách soupeřů však stálé spíše tápou. Ziskem osmi bodů jsou druhým nejhorším celkem soutěže.

"Je pravda, že se venku spíše trápíme, ale to v derby platit nebude. Za tým můžu říct, že uděláme v Třinci vše pro to, abychom se po zápase mohli radovat z vítězství. Odehrál jsem hodně derby a vždycky to pro mě bylo něco víc než běžný zápas," řekl vítkovický kapitán Ján Výtisk. Jeho tým stále není kompletní a budou mu chybět marodi Olesz, Stastny a Balán.

Sparta se veze na vítězné vlně, v O2 aréně změří síly s Plzní

Sparta protáhla vítěznou sérii, při níž vůbec poprvé v sezoně uspěla více než dvakrát za sebou, již na pět utkání. "Hrajeme dobře, lépe zvládáme organizaci obrany. A daří se nám v útoku dávat góly. Věřím, že když budeme hrát podobně dobře, máme šanci přidávat další výhry," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Škoda se sice z extraligového suterénu vyškrábala do desítky pro vyřazovací boje, ale z posledních čtyř duelů tři ztratila. "Nezískáváme body proti soupeřům kolem nás, a to nám sráží sebevědomí. Ty zápasy nás možná připravily o lepší pozici. Musíme najít cestu ven, abychom se ještě dostali do play-off," prohlásil útočník Jakub Koreis.

Vzepře se Olomouc proti Kometě historickým statistikám?

S velkým útlumem poslední dobou zápolí Olomouc. Pouhé tři výhry z uplynulých patnácti zápasů stahují Hanáky stále hlouběji do barážového pásma. A Kometa také nepatří mezi oblíbené soupeře - z devíti utkání po návratu mezi elitu vyhráli jen dva. "Musíme věřit, že budeme produktivnější v koncovce. Herně to z naší strany není špatné, ale nevyužíváme šance a nedáváme góly," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Navzdory třetímu místu v tabulce prožívá Kometa výsledkově nepříliš vydařené období. "Na ztrátě bodů se podepsala horší koncovka, nevyužíváme také přesilové hry. Šancí si přitom vypracujeme hodně," uvedl asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný, který neskrýval přetrvávající zklamání z úterní prohry na Spartě.

"Byli jsme potrestáni za náš přístup ke hře v první třetině. Věřím, že jsme se z toho poučili," dodal Pokorný. Nadcházející duel v Olomouci do jisté míry vnímá jako derby. Také proto, že několik hráčů Olomouce a trenér Zdeněk Venera působili v Kometě a týmy se velmi dobře znají.

Pardubice po dvou výhrách v řadě vyzvou Litvínov

O desítku usilující Pardubice prověří čtvrtý Litvínov. "Naposledy hrál v Liberci, kde dokázal zvítězit, velmi dobře do obrany. Nejsme si jisti, zda shodnou taktiku bude praktikovat také u nás. Určité prvky v jeho hře ale jistě zůstanou," tuší kouč Pavel Rohlík.

Litvínovští letos prožívají naprosto odlišnou sezonu než loni, ale neusínají na vavřínech. "Máme 49 bodů, jenže těch není nikdy dost. Pokusíme se získat v Pardubicích další. Bude to těžké, ale soutěž je strašně vyrovnaná. S každým se dá zvítězit i prohrát," uvedl litvínovský forvard Robin Hanzl.

Zlín přivítá v duelu pravdy Karlovy Vary

"Je zbytečné zdůrazňovat důležitost zápasu, v němž jde oběma soupeřům o šest bodů. Hodně spoléháme na podporu diváků. Nechceme sahat k razantním změnám, z těch menších se nám zatím nic nepodařilo. Do sestavy se vrátí Honejsek, který v minulém kole z výkonnostních důvodů chyběl," uvedl trenér Robert Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články