Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vedoucí Liberec udolal Mladou Boleslav v prodloužení

Liberec - Přesná trefa Ondřeje Vitáska ve 4. minutě prodloužení rozhodla o dalším vítězství extraligového lídra z Liberce. V předehrávce 26. kola nicméně začala lépe Mladá Boleslav, která se zásluhou reprezentačního útočníka Hyky dostala do vedení. Úřadující šampioni ale průběh utkání otočili. Vyrovnání obstaral brilantně provedeným blafákem Bartovič a těsně před koncem prodloužení stanovil konečný stav Vitásek. 

Utkání Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Obhájce titulu zdolal Mladou Boleslav doma podvanácté za sebou a před zítřejšími duely vede tabulku o pět bodů. "Myslím, že jsme si ten druhý bod zasloužili. I když nám to dneska nešlo třeba v přesilovkách úplně podle představ a nedali jsme spoustu šancí, co jsme si vypracovali. Ale to se někdy stává," uvedl Vitásek.

Uběhla jen půlminuta od úvodního buly a na trestnou lavici musel Lenc. Domácí se však do dobré šance dostali až v závěru početní výhody, kdy Bulíř nedokázal přelstít gólmana Lukáše. Zanedlouho ho ani na dva pokusy nepřekonal Lakatoš po výtečném uvolnění od Šimka.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec porazil Boleslav a zvýšil svůj náskok v čele tabulky

Ve 12. minutě předvedl skvělou akci Hyka. Reprezentační forvard si vzal puk před vlastním brankovištěm, vcelku nerušeně dojel až před kruh pro vhazování a střelou na vyrážečku překonal strážce domácí svatyně Willa – 0:1. Z vedení se ovšem hosté radovali jen jednačtyřicet vteřin. Pyrochta přesným pasem našel najíždějícího Bartoviče a ten sám proti Lukášovi vyrovnal rychlým blafákem do bekhendu.

Na začátku 17. minuty přišla rychlá kombinace Liberce, na jejímž konci pálil bez přípravy Stránský, ale místo oslavy vedoucího gólu jen dlouho nevěřícně hleděl do Lukášovy lapačky, kam brankář mužstva z města automobilů schoval chycený puk. Dvě vteřiny před sirénou selhal při signalizované početní výhodě v obrovské šanci Lakatoš.

V úvodu druhé třetiny sehráli Severočeši nepříliš povedenou přesilovku. Sami se pak nechali zatlačit a zejména Orsavova šance volala po gólu. Na konci 27. minuty při další početní výhodě domácích vychytal Lukáš pohotově betonem Jelínkovu dorážku.

Během třetí části měli Bílí Tygři výrazně navrch. Nejprve zkoušel soupeře zaskočit útočným výpadem obránce Vitásek, jehož pokus vytěsnil Lukáš. Stejně dobře zareagoval hostující gólman i při třech oslabeních Středočechů v krátkém sledu. Když poté Špaček z otočky zamířil v končící 56. minutě vedle, muselo rozhodnout prodloužení.

Liberec v něm navázal na svou herní převahu a Vitásek po individuální akci chladnokrevně rozhodl. "Hráč soupeře tam byl dlouho a zdál se být už docela zavařenej. Tak jsem zkusil jít jeden na jednoho a pak rovnou do brány. Naznačil jsem a padlo to tam, jsem za to samozřejmě moc rád," popsal Vitásek.

Předehrávka 26. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Bartovič (Pyrochta, Derner), 64. Vitásek (Radivojevič) - 12. Hyka (Štich). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5027.  

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Vantuch, Bartovič - D. Špaček, Mikyska, J. Vlach - Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Mladá Boleslav: Lukáš - Holub, Stříteský, Jan Hanzlík, Kurka, Pastor, Štich, Voráček - Jonák, Žejdl, Orsava - Lenc, Musil, Hyka - Klepiš, Vampola, M. Látal - Pabiška, Urban. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hlasy trenérů po předehrávaném utkání 26. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav:

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas, což se potvrdilo. Hráli jsme jedenácté utkání ve 23 dnech, což se trošku podepsalo na našich silách, které nám už pomalinku docházely. Navíc jsme hráli proti soupeři, který je velmi bruslivý a přímočarý. Důležité bylo, že jsme velmi brzy odpověděli na inkasovanou branku. Pak to byl boj 50 na 50. Nevyužili jsme ani jednu přesilovku. Hlavně z toho důvodu, že soupeř ta oslabení velmi dobře bránil. V prodloužení podle mého rozhodlo, že se nám podařilo podržet soupeřovu trojici dlouho na ledě a skórovali jsme proti hráčům, kteří už neměli žádné síly."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem s velkým respektem k soupeři, protože teď hraje výborně a za posledních osm zápasů si navíc připsal pět výher s čistým kontem. Dostává hodně málo gólů. Věděli jsme, že nepadne moc branek ani dnes, takže jsme chtěli hrát co nejdéle 0:0. Povedlo se nám i vstřelit gól, pak nás ale soupeř druhou část první třetiny tlačil a vyrovnal. Ve druhé části se hra vyrovnala, ve třetí to bylo nahoru dolů. Soupeř měl tři přesilovky v krátkém sledu, což nás stálo hodně sil. Máme bod, chtěli jsme i druhý. Je to radost s pachutí malé trpkosti, ale týmu musím poděkovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články