Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Extraligu čeká moravské derby, liberecká mašina a premiéra nového brankáře Pardubic

Praha - Některé týmy se trápí, jiné vítězí. Zatímco Olomouc a Zlín klopýtají tabulkou a ve vzájemném duelu se budou toho druhého snažit seslat ještě níže, Liberec je ve vítězné formě. Svou sérii bude chtít prodloužit proti brněnské Kometě. Za Pardubice v duelu s Vítkovicemi nastoupí nový brankář Kacetl. Přímý přenos utkání Olomouc - Zlín sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

Moravské derby Olomouce se Zlínem bude soubojem dvou týmů, kterým se vůbec nevede. Jen dvě výhry z posledních třinácti kol přiblížily Hanáky nebezpečně blízko sestupovému pásmu. Na vítězství čekají od konce října a po reprezentační pauze z pěti zápasů vytěžili jen bod.

Výsledkové trápení Zlína, který v posledních pěti zápasech nebodoval a už šestkrát po sobě prohrál, má ukončit trenérská výměna. Na dvojici koučů Svoboda, Hamrlík čeká extraligová premiéra v Olomouci, kterou vede bývalý zlínský hráč a trenér Zdeněk Venera.

"Utkání nebereme z tohoto pohledu nějak prestižně. V naší situaci je pro nás nyní důležitý každý zápas," uvedl trenér Svoboda, který bude stále postrádat útočníka Okála a také nemocného obránce Blaťáka. Naopak už bude k dispozici uzdravený Matějíček. "Zvažujeme varianty, jak oživit naši hru. Jednou z možností je přeskupení sestavy. Na všechno je ale málo času. Určitě uděláme všechno pro to, abychom nelichotivou bilanci zastavili," řekl Svoboda.

Liberec sprintuje na čelo tabulky

Obhájce titulu Liberec dál jede ostrým tempem a neohlíží se na ostatní. "Vždy vidíme nejbližší utkání a nehledíme na série, zrovna tak nestudujeme tabulku," řekl asistent trenéra Karel Mlejnek. "Od zápasu s Kometou čekáme, že přijede ohromně ofenzivně kvalitní tým. Respektujeme ho, ale věřím, že budeme připravení," dodal Mlejnek. Scházejí Bližňák a Vlach.

Sport
zdroj: ČT4

Kometa čeká už čtyři zápasy na vítězství. V Liberci se představí se slovenskou posilou Miklíkem, který nastoupí místo zraněného Erata v prvním útoku s Nečasem a Kvapilem. "Síla Liberce je známá, stejně jako série dvanácti zápasů bez porážky v základní době. My budeme chtít vítězné tažení soupeře zlomit. Jsme schopni Liberec zarazit, kádr na to máme," uvedl asistent trenéra Petr Haken.

"V posledních zápasech se nám střelecky nedařilo a také jsme nevyužívali přesilové hry. Většinou dal první gól soupeř a my jsme hráli stále do sevřené obrany. Máme ale i další produktivní hráče," řekl Haken. Kromě Erata bude chybět i Haščák.

Sparta je na vítězné vlně

Sparta, která po měsíci vyhrála dva zápasy po sobě, v dalším atraktivním duelu hostí Litvínov. "Máme za sebou dva výsledkově úspěšné venkovní duely, které se nám vyjma poslední třetiny v Mladé Boleslavi relativně vydařily i herně. Na to bychom chtěli navázat a samozřejmě chceme vybojovat tři body," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Severočeši v Praze odstartují těžkou sérii čtyř venkovních utkání. V neděli se představí v Liberci a během příštího týdne zamíří do Pardubic a Olomouce. "Obzvláště dvojboj Sparta, Liberec, to bude oříšek. Ale nejedeme tam se sklopenými hlavami, pojedeme sebevědomě získat nějaké body. Když budeme hrát naši hru, tak se můžeme měřit s každým," řekl kouč Radim Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha

Plzeň po dvou prohrách čekají domácí zápasy s Karlovými Vary a proti Pardubicím. "Jde o těžký dvojzápas. Čekáme, až se vrátí marodi Kratěna a Stach. Mohli by zvednout naši kreativitu a produktivitu. Jediný, kdo je schopen připravit si šance a dát branku, je Kubalík a první formace, jinak je přínos od ostatních spíše v dietním podání," připustil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Karlovy Vary mají za sebou šňůru čtyř zápasů, z nichž vytěžily 10 bodů. Na předposlední Pardubice ztrácejí jen kvůli horšímu skóre. "Jasně jsme si řekli, že u nás nesmí být žádná euforie. Musíme být pokorní a zároveň přistoupit k soupeři se zdravým respektem. Pokud budeme mít hlavu někde v oblacích, tak nás velice rychle někdo sestřelí. Jsme stále poslední, a jestli chceme tuto pozici opustit, musíme jít postupnými krůčky vstříc dalším bodům. V prvním vzájemném souboji jsme dva ztratili a chceme je získat zpátky," uvedl asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Třinec hájí těsný náskok v čele tabulky

Třinec se znovu vrátil do čela, ale jednobodový náskok před Libercem bude hájit proti nepříliš oblíbenému soupeři. "Je to kvalitní mužstvo, hrají nepříjemný hokej. Ale každé utkání je jiné. Doma chceme pokračovat v tom, co jsme předváděli proti Zlínu, když jsme dobrou hru podpořili i gólově," řekl asistent trenéra Ocelářů Břetislav Kopřiva.

Královéhradečtí odrazili alespoň částečně kritiku těsnou výhrou 3:2 nad Olomoucí. "Je to venkovní zápas, takže každý bod bude pro nás zlatý. Podle mě to bude utkání plné osobních soubojů, které bude třeba vyhrávat. Musíme jít dobře z obrany. Domácí jsou první, mají pohodu, ale doma jsme je porazili. Myslím, že jsou jako každý soupeř hratelní," uvedl útočník Tomáš Knotek.

Pardubice po třízápasové vítězné šňůře za poslední dvě vystoupení nebodovaly. "Porážka v Karlových Varech bolí, ta je neomluvitelná," řekl trenér Pavel Rohlík. Mimo hru jsou Ovčačík a Starý, z kádru byl dočasně vyřazen první gólman týmu Maxwell. "V brance proti Vítkovicím nastoupí Kacetl," oznámil Rohlík nasazení brankáře, který je v klubu čerstvě na hostování z Hradce Králové.

Vítkovice se v sérii zápasů proti těžkým soupeřům zmátořily a vyhrály tři z posledních čtyř utkání. "Tři body (z posledních dvou zápasů) proti Liberci a Brnu beru. Liberec považuji momentálně za nejsilnější tým ligy, což potvrzuje každým kolem. Teď jde o to přenést všechny atributy kvalitní hry i do dalších zápasů," řekl trenér Jakub Petr, jemuž se konečně vyprazdňuje marodka. Mimo hru už zůstávají jen dlouhodobě zraněný Olesz a Stastny s Balánem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články