Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Rozjetý Liberec zajíždí do Zlína, Kometa může dorovnat Třinec

Praha – Vítězné tažení libereckých hokejistů nemá konce. O jedenáctý triumf v řadě se "Bílí tygři" pokusí na ledě Zlína, a pokud uspějí, přiblíží se vedoucím Ocelářům. Před utkáním ztrácejí čtyři body. Pozici lídra může atakovat rovněž brněnská Kometa, která nastoupí ve Vítkovicích. Manko svěřenců Libora Zábranského je totiž pouze tříbodové. 

Zlín vyšel v posledních čtyřech kolech bodově naprázdno a během této nepovedené série vstřelil pouze dva góly při hrozivém skóre 2:17. Šňůra porážek je ještě o zápas delší. "Jsme si vědomi současné síly Liberce i jeho deseti vítězství. Každý tým je ale porazitelný," řekl kouč Beranů Rostislav Vlach.

Naději na dobrý výsledek spatřuje v silové hře. "Potřebujeme se v tomto směru vyrovnat soupeři. Naším cílem je konečně ukončit sérii posledních nezdarů," dodal Vlach, který bude postrádat zraněné Matějíčka, Okála a z výkonnostních i zdravotních důvodů také obránce Blaťáka.

Obhájci titulu z Liberce od poloviny října jen a jen vítězí. "Chceme pokračovat ve stejném nasazení, bojovnosti a organizované hře. Nad to všechno musím vypíchnout extrémní obětavost celého týmu. Můžeme si jen přát, ať v dalších zápasech na předchozí výkony navážeme," uvedl kouč Filip Pešán, jehož tým zůstal od neděle na Moravě, aby ušetřil síly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Zlín

Vyzrají Vítkovice na favorizovanou Kometu i podruhé?

Vítkovice po dvou výhrách narazily v posledním utkání právě na rozjetý Liberec a zvednout se pokusí proti aktuálně druhému celku extraligy, Kometě Brno. Tým z moravské metropole má ovšem od začátku sezony stabilně vysokou formu.

"Mysleli jsme si, že nám některé věci začaly fungovat, jak potřebujeme. Proti Liberci to tak bohužel nebylo. Je třeba vidět samozřejmě kvalitu soupeře, ale zaostávali jsme v osobních soubojích, které jsou pro obraz hry jedním z klíčových faktorů. Chceme-li být úspěšní, musíme se proti Kometě zlepšit," prohlásil vítkovický asistent Pavel Trnka.

Kometa se může v případě tříbodového vítězství dotáhnout na vedoucí Třinec. Brňany však trápí výsledkový i střelecký útlum. Už tři zápasy nevyhráli v základní hrací době. "I když hodně střílíme, tak jsme přestali dávat branky. Potřebujeme se chytnout nějakými škaredými góly," miní asistent brněnského trenéra Martin Pešout.

Vítkovice byly v 5. kole prvním týmem, jenž Kometu během letošní sezony porazil. "Máme z tohoto pohledu soupeři co vracet. Oni budou zřejmě spoléhat na stejnou taktiku, s jakou proti nám tehdy uspěli," dodal Pešout.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články