Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mladá Boleslav mohutně dotahovala, se Spartou nicméně prohrála 3:4

Mladá Boleslav - Druhé vítězství za sebou si z ledu soupeře odvezli hokejisté pražské Sparty. Úterní triumf ve Zlíně (4:0) umocnili svěřenci Jiřího Kalouse těsným vítězstvím 4:3 v Mladé Boleslavi. Po druhé třetině měli čtyřbrankový náskok, který však málem ztratili. Třetí zásah domácího Orsavy ale přišel pozdě. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k zisku plného počtu bodů kapitán Jaroslav Hlinka. 

Hokejisté Sparty se radují z gólu do sítě Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Středočeský klub se před zápasem oficiálně rozloučil s bývalým kapitánem Davidem Výborným, který po minulé sezoně ukončil aktivní kariéru. Domácí hokejisté mu v souboji se Spartou však příliš radosti neudělali.

"Podobné akce s prostoji moc nemusím, ale pro lidi je to dobré a David si to zaslouží. Zažil jsem na Spartě asi čtyři podobné akce ve speciálních dresech. Vždy jsme dostali pět a šli jsme domů. Stejně jako dneska," uvedl kapitán domácích Jan Hanzlík.

První gólovou šanci měl v páté minutě domácí Pospíšil, ale přečíslení dva na jednoho zakončil střelou nad branku. Hosté byli naopak mnohem efektivnější. V šesté minutě se pokoušel individuálně prosadit Procházka, brankář Lukáš sice jeho pokus zastavil, pohotový Safin ovšem akci svého spoluhráče úspěšně zakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha

Sedmnáctiletý útočník si tak ve svém sedmém startu v nejvyšší soutěži připsal premiérový gól. Vedení Pražanů mohl následně zvýšit po přečíslení Pech. Lukáše nebezpečně ohrožoval také Hlinka či Safin, druhou branku nicméně vstřelit nedokázali a první třetina skončila hubeným vedením hostí.

Ve 23. minutě skončila za Lukášovými zády Kalinova tečovaná střela, jenže rozhodčí ji na základě konzultace s kolegou u videa neuznali. Spartu tento verdikt příliš dlouho nemrzel. O tři minuty později totiž využil početní výhodu zcela osamocený Pech a třetí zásah krátce poté přidal z další přesilové hry kapitán Hlinka.

Když se během oslabení prosadil i Vrána, mířil celek z O2 arény za přesvědčivým vítězstvím. Boleslav ovšem nesložila zbraně a v závěrečném dějství postupně korigovala nepříznivý stav. Deset minut před koncem snížil Stříteský, což pro sedmnáctiletého brankáře Škarku znamenalo po 108 minutách první inkasovaný gól v extralize.

Sparta poté bránila náskok, do útočení se příliš nepouštěla a povolila domácím další dva přesné zásahy. Nejprve duel zdramatizoval Lenc, kterého při power play napodobil Orsava. Vyrovnat však Bruslařský klub nedokázal.

"Na konci jsme si to zbytečně zkomplikovali. Padesát minut jsme byli jasně lepší, ale posledních deset minut nebylo dobrých. Nevím, jestli tam byla malinko nervozita o výsledek, ale je dobré, že jsme to dotáhli," oddechl si po zápase Jaroslav Hlinka.

23. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:4 (0:1, 0:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 49. Stříteský (L. Pabiška, Klepiš), 58. Lenc (Vampola, Hyka), 60. Orsava (Lenc, Žejdl) - 6. Safin (M. Procházka), 26. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 28. J. Hlinka (Pech, Čajkovský), 32. P. Vrána (J. Hlinka). Rozhodčí: Šír, T. Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4009.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Urban, Lenc - M. Látal, Vampola, Fronk - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Sparta: Škarek - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - Safin, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Hlasy trenérů po zápase 23. kola hokejové extraligy BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha:

František Výborný (Mladá Boleslav): "Měli jsme v nohách těžký zápas v Pardubicích, kde jsme hráli až do konce, což nás ale neomlouvá. Dvě třetiny jsme se do toho nemohli dostat a Sparta se dostala lehce do vedení, což jsme nechtěli dopustit. Věděli jsme, že když Sparta vede, tak je sebevědomá. Má zkušené a kvalitní hráče. Hosté sehráli parádně dvě přesilovky, pak jsme dostali gól i při naší přesilovce a vypadalo to na hodně (inkasovaných) gólů. Před třetí třetinou jsme chtěli hrát alespoň pro lidi a udělat z toho zápas. Nakonec to bylo drama a kdyby byla ještě minutka, mohlo to být zajímavé. Jsem rád, že jsme alespoň v poslední třetině ukázali, že se hráči nemusí Sparty bát. Nevím, jestli měli v hlavách prohru 0:9 z O2 arény, ale spíše to byl zápas v Pardubicích, který nás stál hodně sil."

Jiří Veber (asistent Sparty): "Hráli jsme naposledy v úterý, takže jsme měli dostatek času na přípravu a Boleslavi jsme se věnovali. Dvě třetiny jsme to zvládli, ale ve třetí části jsme zápas zbytečně zdramatizovali. Domácí měli výborný pohyb, dostávali nás pod tlak a nám to tolik nebruslilo. Možná jim nejezdily nohy z podvědomí, že už je to hotové, protože jsme vedli 4:0. Zaplaťpánbůh ale, že máme tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články