Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fascinující přetahovaná skončila ve prospěch Varů

Karlovy Vary - Od karlovarských hokejistů se před utkáním s Vítkovicemi tolik nečekalo a bodový úspěch se příliš nepředpokládal. Prognózy však nevyšly. Ačkoliv se Vítkovice opakovaně zhostily vedení, domácí se vždy dokázali vrátit a nakonec i vyhrát 5:4. Rozhodující branku vstřelil Denis Kindl.

Radost karlovarských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Do vedení šli rychle hosté. Po 24 vteřinách využil zmatek v domácí obraně Zdráhal. Vítkovice ale vedení udržely jen 65 sekund. Brankáře Bartošáka překonal z mezikruží Sičák. V polovině úvodní třetiny vrátil vedení na stranu Ostravanů Hudeček, který se ve vlastním oslabení prosadil střelou z hranice levého kruhu. Domácí měli ale nadále převahu a ve 14. minutě vyrovnal po Sičákově nahození z dorážky finský útočník Tuominen, jenž se tak radoval z první trefy v české extralize.

Do druhého dějství vstoupily lépe Vítkovice, ale Západočeši se vymanili z tlaku soupeře a ve 23. minutě otočil skóre oslavenec Skuhravý. Po individuální akci se natlačil až před Bartošáka a napodruhé protlačil puk pod jeho betonem do branky.

Další tlak Energie zabrzdil až faul Dujsíka, který střelou od modré čáry potrestal ve 29. minutě Sloboda. Vzápětí jen centimetry chyběly Vítkovicím ke vstřelení čtvrté branky, střela Tybora však zazvonila jen o tyč. Naopak vedení domácím mohl vrátit Rýgl, ale jeho bekhendová dorážka skončila jen na lapačce ležícího Bartošáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Ve 37. minutě dostali domácí po vyloučeních Hrbase a Výtiska šanci hrát 27 vteřin přesilovku pěti proti třem, kterou sice nevyužili, ale následně při klasické výhodě už uspěli. Bombou z vrcholu levého kruhu se trefil Rachůnek.

Brankové hody pokračovaly i v závěrečné třetině. Ve 42. minutě ujeli v oslabení Gorčík s Kindlem, který zvýšil náskok Karlových Varů. Vítkovice ale nesložily zbraně a při vyloučení Skuhravého využil přesilovou hru Kucsera, který zblízka překonal Závorku.

Drama tak pokračovalo až do závěrečných vteřin. Vrátit domácím dvoubrankové vedení mohl Mullane, který po úniku bekhendovou kličkou nevyzrál na Bartošáka. Dvě a půl minuty před koncem sáhli hosté k power play. Ostravané si ale při ní větší šanci nevytvořili a domácí netrefili opuštěnou svatyni ani z těch nejvyloženějších šancí.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Sičák (Vachovec, V. Tomeček), 14. Tuominen (Sičák, M. Rohan), 23. Skuhravý (Vachovec), 38. T. Rachůnek (T. Dvořák, Tuominen), 42. D. Kindl (Gorčík) - 1. P. Zdráhal (Sloboda, Kucsera), 10. Hudeček (Sloboda), 29. Vandas (Sloboda, O. Roman), 44. Kucsera (O. Roman). Rozhodčí: Lacina, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 2211.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, D. Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, A. Sedlák, Výtisk, D. Krenželok, L. Kovář - P. Zdráhal, O. Roman, Kucsera - Tybor, Y. Stastny, D. Květoň - Tomi, Hudeček, Illéš - Vandas, Kolouch. Trenéři: Petr a Trnka.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Jsme rádi, že jsme po dlouhé době získali tři body. Nicméně start do utkání byl špatný a z první akce jsme dostali gól. Dobré bylo, že jsme dneska dali pět gólů, což se nám moc často nestává. Ale také jsme měli dost problémů v obranném pásmu. Byla tam spousta kotoučů, které jsme nedokázali dát z obranného pásma. Spoustu puků jsme ztratili ve středním pásmu."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Hodnotit naší hru v podstatě nemůžu, protože jsme se dnes vůbec nepřiblížili k tomu, co jsme měli hrát a co nás zdobilo v posledních zápasech. Nebylo tam absolutně nic. Možná je pozitivní, že jsme dali čtyři góly, ale na úkor toho, že se nám totálně rozpadlo obranné pásmo. Tam jsme neplnili vůbec nic z toho, co jsme měli. Zbytečně jsme ztráceli kotouče, všude jsme byli pozdě a všechny souboje jsme prohrávali. Máme v kádru určité hráče, kteří mají svoje role a neplní je. Můžeme stokrát opakovat, že máme velkou marodku, ale v ní to vůbec není. Máme dostatečný kádr na to, aby hráči, kteří za ně zaskakují, plnili to, co mají. Ti hráči, kteří tady jsou a měli by dokazovat, že na extraligu mají, momentálně dokazují, že na ni nemají."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články