Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedoucí Třinec vyzve šampiony z Liberce, Sparta míří do Chomutova

Praha – Kompletní 19. kolo hokejové extraligy nabídne fanouškům na zimních stadionech pestrou škálu atraktivních utkání. Ve šlágru nastoupí Třinec proti Liberci. Bílí Tygři sice vypadli z Ligy mistrů, v domácí soutěži však během předešlých pěti kol neztratili ani bod. Pražská Sparta naopak vyřadila švédský klub HV71 a po návratu z chladného Severu zajíždí do Chomutova. Kometa Brno doma přivítá Karlovy Vary, Hradec Králové vyzve Litvínov.

Třinec zvládl vždy trochu ošidný start po reprezentační přestávce a vítězstvím 3:0 v Karlových Varech prodloužil unikátní venkovní sérii bez inkasované branky na tři zápasy. "Máme radost, že jsme navázali na vítězství proti Spartě. Teď tu máme dalšího soupeře podobných kvalit. Výborný a rozjetý Liberec. Tým, který má skvělý pohyb, řadu individualit, dokáže dávat góly," řekl třinecký asistent Břetislav Kopřiva.

Liberec zůstal po úterním utkání Ligy mistrů v Ostravě a ušetřil síly, jež se mu mohou hodit. "Pro nás to samozřejmě bude šance trochu rozehnat chmury po vyřazení s Vítkovicemi. V naší hře nebudeme nic měnit. Věříme, že budeme úspěšní. Herní praxe by nám s ohledem na dva zápasy Ligy mistrů neměla chybět," uvedl asistent libereckého kouče Karel Mlejnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

V souboji tabulkových sousedů nastoupí Chomutov proti Spartě

Chomutov využil reprezentační přestávku k obnovení kondice, ale zaměřil se také na systémové změny v obraně středního pásma. "Myslím, že jsme stihli všechno, co jsme potřebovali. Věřím, že proti Spartě to bude vidět a zase odstartujeme nějakou vítěznou vlnu," přál si asistent trenéra Jan Šťastný.

Sparta si chce na extraligový led přenést herní pohodu ze Švédska. "Nyní je potřeba na to výkonem navázat i v domácí soutěži. Musíme hrát disciplinovaně, podat stoprocentní výkon a dodržovat náš systém. Bude to velmi těžký duel, přesto věříme ve výhru," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták.

Vítkovice cestují po úspěchu v Lize mistrů do Mladé Boleslavi

"Vítkovice jsou velmi nepříjemným soupeřem, vyhrály v Lize mistrů. Očekávám bojovné utkání. Rozhodně k nám nepojedou odevzdat body. Dokážou hrát urputný hokej. Koukali jsme na dva poslední zápasy, takže věřím, že nás takticky nepřekvapí. Jim jde o hodně, nám ale také. Po posledním utkání jsme zdravě naštvaní. Věřím, že vyhrajeme," řekl trenér Marian Jelínek.

Severomoravský celek si cenného skalpu Liberce v LM váží. "Vybojované vítězství nad silným soupeřem potěší a povzbudí zároveň. Teď to zužitkovat ještě i v extralize," uvedl trenér Jakub Petr. Už horší je to s marodkou, která se během pauzy příliš nesnížila: mimo hru zůstávají Olesz, Baranka, Sloboda, Klok, Urbanec a Kurovský. Ostravanům se ovšem na ledě Mladé Boleslavi tradičně daří a z posledních čtyř zápasů slavili třikrát vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Olomouc doma dvakrát za sebou vyhrála, proti Indiánům bude favoritem

Hanáci ve středu nehráli, do extraligového koloběhu tudíž naskočí po jedenácti dnech. Proti Plzni si v jejich barvách odbude premiéru obránce Karel Plášil, který přišel zatím na měsíční hostování z Hradce Králové.

Plzeň po pauze, před níž se zvedala, doma podlehla Zlínu. "Je to stejné, jako když se nám nedařilo před třemi týdny. Pokud v našem hokeji nebude obrovské úsilí a bojovnost, budeme bez šance na dobrý výsledek i v Olomouci," prohlásil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Zlín touží navázat na středeční triumf v Plzni

"Nyní ale musíme tento výsledek doma potvrdit ziskem tří bodů s Pardubicemi. Víme, že praktikují houževnatý a urputný hokej," naznačil kouč Rostislav Vlach. K dispozici už bude mít novou posilu z prvoligového Havířova, Jana Marunu. Na marodce ale stále jsou další dva útočníci - Šťastný s Okálem.

Pardubice ne a ne nabrat dech. Pouhá čtyři vítězství během letošní sezony hovoří jasnou řečí. "Ve Zlíně bylo vždy obtížné ustát nástup domácích v první třetině. Často se jim daří dostat hosty pod tlak. Neříkám, že to tak bude i v pátek, ale zejména na začátek střetnutí si musíme dát veliký pozor," varoval asistent trenéra Michal Mikeska.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Zlín

Kometa přivítá v nedobytné DRFG aréně Karlovy Vary

Druhé Brno čeká souboj s posledními Karlovými Vary, které v posledních čtyřech vystoupeních nebodovaly. Kometa je jednoznačným favoritem. "Vary jsou však pro nás dlouhodobě nepříjemným a neoblíbeným soupeřem. Postavení v tabulce nehraje žádnou roli," řekl kapitán Brna Leoš Čermák.

Stejně vnímá situaci i asistent trenéra Petr Haken. "Připravujeme se na urputný hokej. Rozebrali jsme si hru soupeře ze středečního duelu s Třincem. Chtěli bychom hrát jinak než Třinec. Cílem je mít od začátku režii zápasu ve svých rukou," dodal.

Bitvu soupeřů z popředí tabulky uvidí fanoušci v Hradci Králové

Hradecký Mountfield má po úspěšně zvládnutém derby v Pardubicích příležitost dotáhnout se blíže za třetí Litvínov, na nějž má čtyřbodové manko. Verva ale vyhrála třikrát v řadě a z posledních 12 zápasů má skvělou bilanci 11 výher. "I do Hradce pojedeme prodloužit vítěznou sérii," prohlásil gólman Litvínova Jaroslav Hübl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články