Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta ulovila zvučnou posilu, mužstvo posílí reprezentant Řepík

Praha – Dres hokejové Sparty bude znovu oblékat reprezentační útočník Michal Řepík, který hájil v extralize naposledy barvy Liberce. Letos mu v barvách Čeljabinsku nevyšel návrat do Kontinentální hokejové ligy. Sedmadvacetiletý rodák z Vlašimi je sparťanským odchovancem. Na obnovený debut si však bude muset počkat, neboť jej po operaci ramene čeká několikatýdenní rekonvalescence.

"Jsem rád za tuhle šanci," uvedl Řepík. "Vždycky jsem Spartu sledoval. Klub mě hokejově vychoval a byl jsem tu až do svého odchodu do Severní Ameriky. Hrát tady je pro každého hráče velká čest, jedná se o jeden z nejslavnějších klubů v Evropě," dodal.

Účastník letošního světového šampionátu, na jehož kontě je i 72 startů v NHL s bilancí 20 bodů (9+11), využil po minulém ročníku, který zakončil ziskem titulu s Libercem, výstupní klauzuli ve smlouvě. Upsal se Čeljabinsku a vrátil se do KHL, kde působil v letech 2012 až 2014 jako hráč Lva Praha.

Kvůli zranění ramene z úvodu soutěže však zaznamenal jen dva starty. "Musel jsem na operaci a dohodli jsme se s klubem na rozvázání smlouvy," uvedl Řepík. Proces uzdravení probíhá podle plánu. "Do plné zátěže bych měl být připravený ve druhé polovině prosince. Nechci ale nic uspěchat, je to zranění, které si vyžádá svůj čas," prohlásil Řepík.

"O Michalově zdravotním stavu jsme samozřejmě věděli. Je důležité, aby se nejprve řádně uzdravil a následně dostal do tréninkové formy a pohody. Pak s ním pochopitelně počítáme do základní sestavy," nastínil hlavní kouč a zároveň i sportovní manažer Jiří Kalous.

"Věřím, že tato investice se nám vyplatí. Jedná se o výborného bruslaře a šikovného útočníka, kterého velmi dobře znám ze společného působení v pražském Lvu a také v reprezentaci," připomněl Kalous. "Navíc je to sparťanský odchovanec a nejde do neznámého prostředí. To je v rozjeté sezoně také důležitý faktor. Jsem přesvědčen, že pro nás bude velkou posilou," doplnil Kalous.

Řepík byl jednou z hlavních postav Bílých Tygrů během jejich úspěšného tažení za historicky prvním titulem. Ve 40 utkáních základní části si připsal 35 bodů - 18 branek a 17 nahrávek, v play-off přidal deset gólů a čtyři asistence. Ve vyřazovacích bojích byl společně se svým novým spoluhráčem Jaroslavem Hlinkou nejlepším kanonýrem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články