Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Rozhodl první gól, řekl Jandač po porážce s Ruskem

Helsinky – Finský turnaj Karjala dlouhodobě hokejové reprezentaci nesvědčí. Letošní ročník však zastihl národní tým ve velmi dobrém rozpoložení. Svěřenci Josefa Jandače se prezentovali sympatickým herním projevem, což dokumentovali především v duelech proti severským soupeřům. Mladý výběr sborné byl však nad jejich síly. Podle českého kouče rozhodla bitvu o první místo úvodní trefa Tkačova při vlastním oslabení.

"Chtěli jsme Rusy porazit a vyhrát, když jsme to tady měli tak dobře rozehrané. Rozhodl první gól, který zápas naklonil na stranu soupeře. Bohužel jsme měli ve všech obdržených brankách velký podíl. Při našem oslabení jsme nedokázali zareagovat na jejich křížné přihrávky, třetí gól padl zase po našem špatném střídání," hodnotil Jandač.

Přes aktivitu v útočném pásmu i vítězství na střely mezi tyče 32:23 přišel sedmačtyřicetiletému kouči tlak spíše platonický. "Měli jsme více střel, ale nebyly nijak zvlášť nebezpečné. Oproti předešlým zápasům nám chyběla i jiskra," pokračoval.

"Tlak do brány nebyl tak patřičný jako v předešlých zápasech, střely přicházely dost ze stran nebo z málo nebezpečných pozic. Neměli jsme dobrý předbrankový prostor v útočném pásmu a navíc Sorokin tu byl zaslouženě nejlepším gólmanem turnaje," ocenil Jandač ruského brankáře.

Trenéři se v průběhu turnaje snažili zaměřit na zlepšení defenzivy. Přestože obrana dělala krůčky vpřed, i proti Rusku nabídla soupeři mnoho příležitostí. Ještě za bezbrankového stavu vychytal gólman Dominik Furch tři samostatné úniky.

"Jeden nájezd nastal poté, co Rutta nezachytil puk ve středním pásmu, což byla individuální chyba. Druhou bylo, že oba obránci byli na mantinelu a útočníci špatně zareagovali. Šlo spíše o taktické poziční chyby," zakončil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články