Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jediný gól rozhodl český duel v Lize mistrů. Raduje se Liberec

Liberec – Hokejisté Liberce vybojovali v úvodním osmifinálovém zápase play-off Ligy mistrů Vítkovice hubené vítězství 1:0. Souboj extraligových týmů, který nebyl příliš bohatý na šance, rozhodl v 57. minutě gólem v oslabení slovenský útočník Milan Bartovič. Čisté konto udržel Roman Will. Odveta se hraje za týden 8. listopadu v Ostravě.

Radost hokejistů Liberce z vítězného gólu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Lepší vstup do utkání měli domácí, když hned v první minutě dvakrát nebezpečně střílel Lakatoš, Dolejš v brance Vítkovic byl ale pozorný. V závěru první třetiny hráli Severočeši přesilovou hru. Největší šanci však měli v oslabení Slezané. Brankář Will špatně rozehrál a na Szturce zívala prázdná branka, hostující útočník však trestuhodně minul.

Druhou třetinu zahajovali Tygři v početní výhodě, Dolejše ale prakticky neohrozili. Poté se hrálo převážně ve středním pásmu a nepřesností přibývalo na obou stranách. Nepříliš atraktivní podívaná pokračovala i v úvodu třetího dějství. Trochu vzrušení přineslo až drzé sólo domácího Ordoše, ani mladý útočník však se svým zakončením neuspěl. Liberec pak přece jen přidal na obrátkách a zatlačil Vítkovice v jejich pásmu. Se střelami Lakatoše a Jelínka ale Dolejš neměl větší problém.

Čtyři minuty před koncem hrály Vítkovice početní výhodu, do přečíslení se však dostala liberecká dvojice Šimek–Bartovič a slovenský útočník střelou k tyči rozhodl. Vítkovice již na jeho gól nedokázaly odpovědět. "Je to velká škoda a hodně mě to štve. Přijít o remízu a já o nulu čtyři minuty před koncem a ještě navíc ve vlastní přesilovce, to vždy zamrzí. Do odvety je to však stále otevřené," uvedl vítkovický gólman Daniel Dolejš.

Oba trenéři byli po zápase nespokojeni s produktivitou svých svěřenců. "Dali jsme branku v oslabení, což je vždy pozitivní, ale dát doma jen jeden gól je velmi málo. I když jsme měli celý zápas střeleckou převahu," řekl kouč Tygrů Filip Pešán.

Jeho protějšek Jakub Petr si pochvaloval dobře organizovanou hru, uvedl však, že koncovka je největším problémem jeho týmu. "V poslední době hrajeme zápasy, které končí fotbalovým výsledkem. Trápíme se v koncovce, nedáváme góly. Šance máme, ale nejsme schopni trefit ani prázdnou branku. Výsledek 1:0 je však do odvety hratelný a jsem rád i za diváky, že se bude rozhodovat u nás ve Vítkovicích," uvedl Petr.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 57. Bartovič (Šimek, J. Vlach). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Vinnerborg (Švéd.) - Lhotský, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4527.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Bartovič - J. Stránský, Špaček, J. Vlach - Hrníčko. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vítkovice: Dolejš - D. Krenželok, L. Kovář, Puzič, Sedlák, Bail, Rudl, Adamík - Vandas, Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - E. Němec, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články