Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

S osmi nováčky a bez hráčů Liberce. Reprezentace se sešla před Karjalou

Plzeň – Hned s osmi nováčky se sešla v Plzni česká hokejová reprezentace před turnajem Karjala. Úvodní podnik Euro Hockey Tour načne výběr kouče Josefa Jandače právě na západě Čech čtvrtečním duelem proti Švédsku. Na srazu chyběli zatím Radim Šimek a Michal Bulíř z Liberce, které čeká osmifinále Ligy mistrů. Jako osmý bek vypomáhá nyní místo Šimka plzeňský David Sklenička, jenž není v nominaci. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Po čtyřech vynucených změnách, které musel Jandač v původní nominaci udělat, se mu hlásilo včetně Skleničky 24 hráčů - tři gólmani, osm zadáků a 13 útočníků. Z nich plánuje využít Jana Kováře jen pro domácí duel v Plzni. Opora Magnitogorsku tak bude mít možnost představit se fanouškům klubu, s nímž se rozloučila po zisku historicky prvního titulu Škody v roce 2013.

"Ještě se s Honzou domluvíme, co a jak. Kdyby mělo dojít k nějakým zraněním, absolvoval by to s námi celé. Pokud ne, nechali bychom ho už odpočinout a zkoušeli jiné hráče," řekl Jandač na adresu nejproduktivnějšího Čecha v KHL.

"Těší nás, že je připravený s námi případně jet. Původně jsme ho chtěli vzít až na prosincový Channel One Cup, ale čeká narození potomka, proto jsme se dohodli, že se v prosinci bude moct věnovat rodině. Uvidíme, jak se bude vyvíjet zdravotní stav týmu," dodal Jandač na jeho adresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: V případě dalších zranění absolvuje Kovář celý turnaj

Méně chce Jandač využít i liberecké tahouny Šimka s Bulířem, kteří se po úvodním osmifinále Ligy mistrů k mužstvu připojí až ve středu. Nemají nastoupit proti Švédům, ale zasáhnou až do zápasů v Helsinkách.

I proto se tréninků zúčastní i dvacetiletý Sklenička. "Bude s námi do té doby, než se připojí Šimek. Abychom ho měli v tréninku jako osmého beka. Zároveň je to kluk, který může tu pozvánku také dostat. Využili jsme toho, že je tady v domácím prostředí. Alespoň si to osahá," řekl Jandač.

Bulíř je jedním z osmi nominovaných bez reprezentačního startu. Dalšími jsou obránci Tomáš Pavelka (Litvínov) a Stanislav Dietz (Hradec Králové) a útočníci Tomáš Hyka s Radanem Lencem z Mladé Boleslavi, Pavelkův klubový spoluhráč Robin Hanzl a David Kämpf (Chomutov).

S mužstvem je i brněnský gólman Karel Vejmelka, jenž plní pozici trojky. Pokud se nezraní Dominik Furch nebo Šimon Hrubec, kouč Jandač nepočítá s jeho nasazením, ani cestou na sever Evropy. "Je s námi, aby nasál atmosféru a byl připravený na další akce," řekl Jandač.

Kapitánem bude v prvním utkání Kovář. "Pokud by jel dál, bude i nadále kapitánem. Pokud nikoliv, určíme některého dalšího kluka," uvedl trenér.

Utkání proti Švédsku začne v 18 hodin, do branky počítá Jandač s Furchem. Po přesunu do Helsinek nastoupí čeští hokejisté v sobotu v Hartwall Areně proti domácímu Finsku a v neděli proti Rusku.

"Vždy nám jde o výsledek. Nemůžeme říct, že jedeme někam jenom zkoušet a nechceme u toho výsledek. Chceme, aby to bylo v takové symbióze, tedy jak s dobrým výsledkem, tak i dobrou hrou. A pochopitelně aby se kluci, co dostanou příležitost, dobře a rychle adaptovali," prohlásil Jandač.

Trénink absolvoval tým v těchto formacích: Furch, Hrubec, Vejmelka - J. Jeřábek, Polášek, Zámorský, M. Doudera, Rutta, Dietz, D. Sklenička, T. Pavelka - Radil, J. Kovář, D. Kubalík - Jarůšek, Filippi, Kvapil - P. Holík, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka, Kämpf, Horák - Lenc.

Nominace českého týmu pro turnaj Karjala v Plzni a Helsinkách (3.-6. listopadu):

Brankáři: Šimon Hrubec (Třinec), Karel Vejmelka (Brno), Dominik Furch (Omsk/KHL).

Obránci: Stanislav Dietz (Hradec Králové), Milan Doudera (Třinec), Tomáš Pavelka (Litvínov), Jan Rutta (Chomutov), Radim Šimek (Liberec), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Novosibirsk/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.).

Útočníci: Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba Mladá Boleslav), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Michal Bulíř (Liberec), Robin Hanzl (Litvínov), Petr Holík (Zlín), Richard Jarůšek (Hradec Králové), David Kämpf (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Marek Kvapil (Brno), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články