Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Gulaši po prvním gólu: Ukazujeme velké srdce a obrovskou týmovost

Mladá Boleslav – Obránce Milan Gulaši měl po vítězství Komety Brno na ledě Mladé Boleslavi hned trojnásobný důvod k radosti. Jeho tým po debaklu z Hradce Králové (1:5) opět slavil zisk plného počtu bodů, čímž se posunul do čela extraligové tabulky a sám k triumfu přispěl premiérovou trefou v dresu mužstva z moravské metropole. Po letním přestupu z Karlových Varů, kde bojoval o záchranu mezi elitou, prožívá třicetiletý bek naprosto odlišnou sezonu. 

Milan Gulaši se raduje z gólu do sítě Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Když se vyhrává, tak je atmosféra v týmu úplně jiná. A všechno kolem hokeje taky. Člověk chodí s úsměvem, nechodí zaražený a skleslý. Já si to hrozně užívám a jsem za to hrozně rád," řekl po utkání Gulaši.

Kometa v létě výrazně posílila a přišla hned pětice hráčů z Kontinentální ligy - obránce Ondřej Němec z Čerepovce a útočníci Martin Erat z Omsku, Marek Kvapil z Nižněkamsku, Tomáš Vincour z Novosibirsku a Martin Zaťovič z Togliatti.

Podle Gulašiho prokazuje mužstvo nejen svůj potenciál. "Ukazujeme velké srdce, ducha a obrovskou týmovost, což je perfektní. Je vidět, že stojíme jeden za druhým, a proto jsou i ty výsledky," pokračoval bývalý hráč Vítkovic, Sparty či švédského Södertälje.

Na výhře v Boleslavi se podílel trefou z 38. minuty, kdy zdvojnásobil náskok hostí. Po vyhraném vhazování Martina Erata napřáhl od modré čáry a puk skončil až v síti. "Martin vyhrál skvěle buly, já jsem jen zavřel oči a naštěstí to tam spadlo," popisoval Gulaši.

Brněnský tým v neděli prohrál na ledě Hradce Králové 1:5 a vůbec poprvé v sezoně vyšel bodově naprázdno. Do města automobilů proto přijel s cílem napravit předešlé zaváhání.

"Ono se může stát, že prohrajete. Jeli jsme sem s tím, že chceme zase vyhrát a udělat nějakou šňůru. Povedlo se nám to. Ještě zbývá jeden zápas s Plzní doma, který chceme za každou cenu urvat, ať máme lepší pohodu před reprezentační pauzou," dodal Gulaši.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články