Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov porazil v prodloužení Třinec a je třetí

Třinec - Litvínov měl namále a už to vypadalo, že prohraje v základní hrací době. Hráči ve žluto-černém ale dokázali nejprve srovnat a následně v prodloužení i utkání rozhodnout, když se trefil Miloslav Hořava. Litvínov vyhrál 3:2 a poskočil na třetí příčku tabulky.

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Počáteční nápor třineckých hokejistů otupil rychlý gól Válka. Centr čtvrté formace Litvínova si vybruslil z rohu kluziště do palebné pozice a s pomocí horní tyče otevřel parádní ranou skóre. Ocelářům pomohla tři vyloučení hostí v rozmezí 10. až 14. minuty. Druhou z přesilových her využil bleskově Špirko, který se stává specialistou na "Chemiky" - předchozí vzájemný duel (2:1) rozhodl slovenský útočník dvěma góly.

V prostřední třetině ubylo nepřesností, hrál se svižný hokej a obě mužstva viditelně přidala na střelbě. Ale brankáři byli pozorní, přičemž domácího Hrubce jednou zachránila po Lukešově ráně tyč. Diváci sledovali tuhý boj, z něhož vyplynul i tvrdý atak třineckého obránce Galvase na Jurčíka, který utrpěl krvavé zranění. Do hry se ale vrátil.

Za vyrovnaného stavu vzal na sebe zodpovědnost jako správný kapitán Irgl. Jeho první individuální akci hosté ještě zastavili, ale ztracený kotouč vybojoval od Hanzla zpátky a na začátku 48. minuty strhl vedení na stranu Ocelářů. O to domácí ale brzy přišli. Před brankou zapomněli na Stříbrného, který procedil puk mezi betony Hrubce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Litvínov

"Bylo klíčové, že jsme velmi rychle vyrovnali a dostali se tím na koně. Jinak to ale bylo velmi vyrovnané utkání, v němž bylo pro nás taky důležité, že jsme přečkali první třetinu a nedostali v ní více branek," konstatoval litvínovský útočník František Lukeš, který u vyrovnávací trefy asistoval.

Vzápětí promarnil skvělou šanci hostující Pavelka, jenž v gólové příležitost netrefil dobře kotouč. V závěru třetí třetiny měly oba týmy možnost rozhodnout v přesilové hře, ale příliš nebezpečné v nich nebyly. A tak se o vítězi rozhodlo až v prodloužení. V něm byli aktivnější hosté. Šanci Hübla ještě třinecká obrana zpacifikovala, ale přečíslení dva na jednoho už přesně zakončil Hořava.

"Ve hře tři na tři nelze hledat nějaký systém. Je to o šikovnosti hráčů a hlavně chybě soupeře, kdy vznikají přečíslení. A to se nám dnes podařilo využít. Nehledal bych v tom nějakou extra přípravu. Je v tom obrovský kus štěstí," vysvětloval Stránský skvělou bilanci Litvínova, který v sezoně vyhrál všech šest zápasů, které dovedl do prodloužení nebo rozstřelů.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Špirko (Hrabal, Irgl), 48. Irgl - 5. Válek (J. Doležal, F. Pavlík), 50. Stříbrný (Lukeš), 62. M. Hořava (Trávníček). Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümlel. Vyloučení: 2:4, využití: 1:0. Diváci: 4828.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Jank, L. Galvas - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - J. Sýkora, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Gerhát - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Vladimír Kýhos (Třinec): "Dobře jsme začali, měli jsme tlak, ale bezzubý. Co nás provází celou dobu a co hráčům vytýkáme, je, že málo střílejí. Furt hledají někoho volného, chtějí dát gól do prázdné brány. Hra tím ztrácí účinnost a tlak, který máme, jde vniveč. Soupeř skóroval z první vážnější akce, v přesilovce se nám povedlo vyrovnat. Od druhé třetiny to bylo přelévání útoků na obou stranách. Docházelo pro trenéry k infarktovým situacím a zápas skončil zaslouženě remízou. V prodloužení jsme špatně střídali, byli jsme na ledě dlouho a soupeř toho využil."

Darek Stránský (Litvínov): "V první třetině jsme nebyli dobří, i když jsme vedli. Chyběl nám lepší pohyb, byli jsme donuceni domácí faulovat a nakonec jsme přišli o vedení. Od druhé třetiny jsme se zvedli, začali jsme hrát aktivněji a srovnalo se to. Třetí třetina měla stejný průběh. Hokej se hrál vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Jsme rádi, že jsme to v prodloužení zvládli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články