Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vary už nejsou poslední. Ze dna je vyzvedl triumf nad Chomutovem

Karlovy Vary – Přízvisko nejhorší celek extraligy už jim nepatří. Hokejisté Karlových Varů se zvedli ode dna tabulky a poskočili na dvanáctou příčku. Vzhůru jim pomohl domácí triumf nad Chomutovem, který udolali v prodloužení 4:3. Bod navíc trefil Václav Skuhravý.

Podkrušnohorské derby začali aktivněji hosté, ale paradoxně první nebezpečný výpad Karlovarských za červenou čáru mohl skončit gólem. Skuhravý bombou z mezikruží trefil horní tyč Lacovy branky. Na druhé straně nedokázal zcela osamocený Kaše zpracovat puk před Závorkou.

Ve 14. minutě se ale Piráti už prosadili. Při Sičákově vyloučení si Vondrka nabruslil až před branku Západočechů a překonal karlovarského brankáře. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitu a 43 vteřin před pauzou vyrovnal v přesilovce Dujsík.

Druhá dvacetiminutovka byla zcela v režii Energie. Při Ruttově vyloučení otočil vývoj zápasu Kindl, který ve 23. minutě dorazil puk, jenž po Mikulíkově střele propadl Lacovi mezi betony a zůstal ležet před brankovou čárou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Chomutov

Po následném ubráněném oslabení našel ve 25. minutě Vojtěch Tomeček Rachůnka, který po návratu z trestné lavice ujel a upravil na 3:1. Na tříbrankový rozdíl mohl ještě v polovině utkání zvýšit Mikulík, když po pěkné akci Mullaneho nedokázal trefit odkrytou branku.

Domácím se dařilo držet Piráty na uzdě až do poloviny třetí třetiny. A když po souhře s Flekem Harkabus neproměnil velkou šanci, dostal se ke slovu Chomutov. Mezi 52. a 53. minutou v rozmezí 48. vteřin smazali hosté ztrátu. Po vyšachování domácí obrany nejdříve skóroval Flemming a následně tlak zužitkoval i Huml.

Po vyrovnávací brance si vyžádali karlovarští trenéři oddechový čas. Když se v posledních minutách Energie neprosadila v přesilovce, dospělo utkání do prodloužení. Po nevyužité početní výhodě Karlovarských čtyř proti třem vše směřovalo k samostatným nájezdům. Proti byl ale Skuhravý, který 23 vteřin před koncem prodloužení proměnil Mikulíkovu přihrávku zpoza branky.

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Dujsík (D. Kindl), 23. D. Kindl (Mikulík), 25. T. Rachůnek (V. Tomeček), 65. Skuhravý (Mikulík) - 14. Vondrka (Huml, Rutta), 53. Flemming (Kämpf), 54. Huml (J. Mrázek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 3417.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, J. Mrázek - Skokan, Huml, Vondrka - D. Kaše, V.Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Hřebejk, Račuk, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Počítali jsme s tím, že Chomutov, který v úterý nehrál, na nás první třetinu vletí, což se potvrdilo. Jsme rádi, že jsme to ustáli a třetinu jsme zremizovali. Ve druhé třetině nám pomohla přesilovka, dostali jsme se více do hry a odskočili jsme na 3:1. Bohužel v poslední třetině jsme zase měli takový krátký výpadek, kdy jsme to sehráli špatně kolem brány. Kluky jsme na to upozorňovali, že Chomutov je před bránou hodně důrazný, když se dostane do příležitosti. Gól na 3:3 jsme dostali po takovém divném střídání. Nicméně jsme rádi, že jsme získali dva body, i když jsme nedali branku při závěrečné přesilovce čtyři na tři, ale až při rovnovážném stavu."

Petr Martínek (Chomutov): "V první třetině jsme možná měli opticky více ze hry, ale nenutili jsme se bohužel moc do koncovky. Hráli jsme všechno pro rozích, odkud góly nepadají. Momentálně děláme velké chyby, jsme hodně vylučovaní. Druhá třetina byla z naší strany špatná. Neměli jsme vůbec pohyb, dělali jsme zbytečné fauly, nechodili jsme před bránu. Před třetí třetinou jsme si řekli v kabině, že musíme začít hrát jednodušeji. Podařilo se nám nakonec dát dva rychlé góly, potom jsme měli více hry, ale čtvrtý gól jsme už bohužel nedali. Prodloužení bylo vabank. Parádně jsem odbránili po zbytečném faulu oslabení, ale pak nám po špatném střídání ujel hráč a domácí rozhodli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články