Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberec padl ve Färjestadu, postupuje ale dál a utká se s Vítkovicemi

Karlstad - Na ledě švédského Färjestadu sice Liberec prohrál 0:2, i to mu ale stačilo k postupu do osmifinále, kde se český mistr střetne v českém derby s Vítkovicemi. Je tedy jasné, že čtvrtfinále Ligy mistrů se neobejde bez českého zástupce.

Radující se hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Máme trošku smíšené pocity. Jeli jsme do Švédska pro postup, což se nám povedlo. Myslím si, že jsme po celý zápas byli lepším týmem, ale pořád nás tlačí bota v zakončení. Prostě nejsme schopni dát gól. To by se mohlo odrazit i v extralize a mohlo by nás to velmi mrzet," uvedl na klubovém webu obránce Radim Šimek.

Úřadující český mistr vyhrál před týdnem v domácím prostředí 4:1 a postup do dalšího kola dnes ve Švédsku hájil bez větších problémů až do konce. Domácí se přiblížili na gól možnému prodloužení až při závěrečné power play, třetí branku však již i při pokračující hře bez gólmana přidat nedokázali.

V první třetině se do větších šancí dostali jen Stapleton a Lakatoš, ani jeden z nich však skóre otevřít nedokázal. Bezbrankový stav změnil až na začátku druhé části Nygard, jenž pokořil Willa dokonce při liberecké přesilové hře.

Následně si ale oba brankáři připsali řadu jistých zákroků, získat větší klid na liberecké hokejky mohli Lakatoš nebo Radivojevič, Haugena však nepřekonali. V 52. minutě putoval předčasně do kabin český reprezentant ve švédských službách Gulaš, hosté však pětiminutovou přesilovku nevyužili.

Když poté v 58. minutě zvýšil vedení domácích tečovanou střelou Nygren, Tygrům lehce zatrnulo. Další inkasovaný gól by totiž duel poslal do prodloužení. Hráči Färjestadu však Willa potřetí překonat nedokázali a v soutěži tak končí.

Liberec už se těší na Vítkovice. "Pro nás to je dobré z toho důvodu, že nás nečeká tolik cestování. Sice budeme pořád sedět hodiny v autobuse, ale zase nemusíme nikam letět. Bude to takové pikantní, utkat se s českým soupeřem. Budeme bojovat na sto procent, rozhodně chceme postoupit dál," dodal Šimek.

Färjestad - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávka: 21. Nygard (L. Persson), 59. Nygren. Rozhodčí: Lemerlin (Rak.) Johansson - Persson, Wernström (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:2, navíc Gulaš (Färjestad) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1832. Výsledek prvního zápasu: 1:4, postupuje Liberec.

Färjestad: Haugen - Tollefsen, Nygren, Holös, Skogs, Wikstrand, Enok, Brandhammar - Gulaš, Asplund, Aslund - A. Johansson, Ryno, Nygard - J. Persson, Stapleton, M. Nilsson - O. Steen, L. Persson, Svensson - Jämtin. Trenér: L. Carlsson, A. Karlsson a Pennerborn.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Pyrochta, Derner, Vitásek, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články