Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice deklasovaly Nitru a jsou blízko postupu do osmifinále

Ostrava - Vítkovičtí hokejisté se výrazně přiblížili postupu do osmifinále Ligy mistrů. V úvodním utkání 1. kola play-off deklasovali doma slovenskou Nitru 7:0. Odveta se bude hrát za týden v Nitře a o posunu dál rozhoduje jako první kritérium skóre z obou utkání.

Radost hokejistů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zápas proti slovenskému mistrovi byl jednoznačnou záležitostí Ostravanů, jejichž hladké vítězství dvěma góly a asistencí podpořil Ondřej Roman. Tři body za branku a dvě přihrávky si proti krajanům připsali i slovenští legionáři Karol Sloboda a Michael Vandas.

Nitrany do Ostravy doprovodilo na sedm stovek fanoušků, ale u hlasové převahy v hledišti to skončilo. Na ledě byli jasnými pány domácí, kteří byli už od šesté minuty po brejku dva na jednoho v oslabení klidnější díky vedoucí trefě Tomiho.

Hosté se i zásluhou pozorného gólmana Valenta drželi na dostřel do poloviny zápasu, ale pak je semlela vítkovická ofenzíva. Po několika neproměněných šancích se protlačil před bránu Vandas a zvedl puk pod břevno.

"Zápas se jednoznačně lámal v polovině druhé třetiny. Hosté nás několikrát zamkli a dostali pod tlak, a kdyby skórovali, mohlo to mít ještě jiný vývoj. Ale my jsme to přestáli díky poctivé defenzívní práci, kdy jsme tam zblokovali několik střel," uvedl vítkovický trenér Jakub Petr.

Od druhého gólu se utkání změnilo v exhibici Ostravanů. Nitru mohl ještě do utkání vrátit český útočník Bajtek, ale Dolejš ho nadvakrát vychytal, a vzápětí přidal třetí branku Hudeček, kterého si Vítkovice stáhly den před utkáním z farmy v Porubě.

Domácí pak ještě Nitru třikrát vytrestali z přesilových her. Nejprve puk z brankoviště doklepl Roman, dělovkou od modré čáry zavěsil Sloboda a po křížné kombinaci znovu skóroval Roman. Tři branky během devíti minut vyhnaly z klece Valenta, ale i jeho náhradníka Foltána ještě připravil o čisté konto Olesz.

"Nevyšlo nám to vůbec podle představ. Už první třetina byla taková pasivní, nezvládli jsme to v hlavách. Soupeř v půlce utkání využil dva brejky a dal na 3:0. A po čtvrtém gólu se to na nás sesypalo," prohlásil trenér Nitry Andrej Kmeč.

HC Vítkovice - HK Nitra 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Tomi (Sloboda), 32. Vandas (Baranka, Kolouch), 38. Hudeček (Tomi, Kovář), 41. O. Roman (Olesz, Vandas), 48. Sloboda (O. Roman), 50. O. Roman (Vandas, Sloboda), 55. Olesz. Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4125.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Baranka, Sedlák, Výtisk, Urbanec, D. Krenželok, Kovář - Olesz, O. Roman, Szturc - Kafka, Balán, Illéš - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.

Nitra: Valent (50. Foltán) - Ordzovenský, M. Versteeg, B. Mezei, Rais, Pupák, P. König, Kuzma - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - H. Ručkay, Krištof, Bajtek - Paukovček, J. Štefanka, Macík - S. Chalupa, Piačka, Ondrušek - D. König. Trenéři: Kmeč a Milo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články