Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hradec si nechal dát tři branky, ty už pak nedohnal

Hradec Králové – Hradečtí hokejisté zjistili, že nechat si kvalitního soupeře odskočit o tři branky nemusí být nejmoudřejším nápadem. Po dvou třetinách vedla Sparta 3:0, a i když Dietz a Červený v závěru utkání ještě týmu dali naději, nakonec to na nic lepšího než porážku 2:3 nestačilo.

Utkání Hradec Králové - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Taneček David

První třetina byla vyrovnaná. Sparta měla velkou šanci v sedmé minutě, jenže Kudrna si příliš dlouho hrál s pukem, a hradecký gólman Pavelka proto stačil zasáhnout. Domácí měli velkou příležitost otevřít skóre ve 12. minutě. Křídelník Jarůšek se z levé strany prodral před brankáře, hostující obránci ho faulovali a rozhodčí nařídil trestné střílení. Účastník letošního mistrovství světa v Rusku však na Pöpperleho nevyzrál, sparťanský brankář vyrazil jeho střelu nad horní tyč.

Zásadní moment tak přišel v poslední minutě první třetiny. Ihnacak, ještě na jaře opora hradeckého mužstva, sebral puk obránci Štajnochovi a jel sám na Pavelku. Blafák zvládl bravurně, puk poslal pod chrániči hradeckého brankáře do sítě.

Gól na konci první třetiny určil další ráz utkání. Ve druhé třetině se hosté utrhli do dvougólového náskoku. Na 2:0 zvýšil opět Ihnacak, který dotlačil do brány puk odražený od spoluhráče Pecha. Tato branka padla na začátku 27. minuty a v následující zvýšila Sparta na třígólový rozdíl. Černoch dostal přihrávku od Ružičky a prostřelil Pavelku. Pro mladého hradeckého brankáře to byl poslední moment na ledě – po tomto zásahu byl vystřídán tradiční jedničkou Kacetlem.

Ve třetí části se Hradec snažil zkorigovat skóre, hosté však velmi úporně bránili. Přesto se Mountfield prosadil. Ve 48. minutě využil přesilovky vysoký obránce Dietz, kterému pomohli clonící spoluhráči před Pöpperlem. Od té chvíle byla hra vyrovnaná, ale tři minuty před koncem Hradec vzkřísil naději na body. Odražený puk od brankáře poslal do sítě Červený. Hradec minutu a půl před koncem odvolal brankáře, jenže vyrovnávací trefu nakonec vstřelit nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Sparta Praha

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Dietz (Potulny), 58. Červený (Džerinš, Dietz) - 20. Ihnacak, 27. Ihnacak (Pech, Kumstát), 28. Černoch (Ružička, J. Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5453.

Hradec Králové: J. Pavelka - Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený, Plášil - Bednář, Džerinš, Dej - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Červený - Bulík, T. Knotek, J. Dvořák. Trenér: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Sparta: Pöpperle - Kalina, Čajkovský, Nedomlel, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Švrček - Forman, P. Vrána, Uher - Netík, Černoch, Ružička - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Martin Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články