Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Kometa úřadovala v přesilovkách a Boleslav přejela 5:1

Brno - Tři využité přesilovky pomohly hokejistům Brna k vítězství 5:1 nad Mladou Boleslaví a také k udržení prvního místa v tabulce. Dvěma brankami a jednou asistencí se v dresu Komety blýskl Martin Erat. Boleslav už druhé utkání za sebou vyšla bodově naprázdno a v tabulce klesla na jedenácté místo.

Utkání Brno - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Mladá Boleslav bez své opory Klepiše přitom přehrávala v úvodních minutách protivníka větší dravostí, rychlostí i přesností. Aktivní Středočeši svoji aktivitu potvrdili úvodním gólem. Volný Vampola vybruslil v 5. minutě z prostoru za brankou před Čiliaka, jenž na jeho střelu po ledě nestačil reagovat.

Nepříznivý stav Brňany zaskočil, na chvíli ztratili koncentraci a defenzivními chybami nabídli soupeři další dvě gólové šance. Největší měl Hyka, který sólový nájezd neproměnil.

Z šoku se postupně Brňané vzpamatovali, získali územní převahu. K ní jim dopomohly časté fauly protivníka. V závěru prvního dějství v přesilovce Kvapil střelou do horního růžku vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

Od druhé třetiny už převzala režii zápasu pevně do svých rukou bojovně hrající Kometa, která těžila z většího důrazu v osobních soubojích i rychlého přechodu do protiútoků.

Druhý gól Vojtěcha Němce potvrdilo až video, brankář Lukáš chytl kotouč do lapačky za brankovou čárou. Hosté už nehýřili útočnou aktivitou z úvodu utkání, většinou se jen bránili a vyráželi pouze do brejků, které pochytal brankář Čiliak.

Také třetí branka Brna padla v přesilovce, ve 30. minutě střelu obránce obránce Štencela od modré čáry před gólmanem Lukášem tečoval Erat. V závěru druhé třetiny se ještě mohla Boleslav vrátit do zápasu, 78 sekund dlouhou přesilovku pět na tři ale nezužitkovala.

Navíc se už hosté nezmohli a v poslední třetině Kometa definitivně potvrdila vítězství dalšími dvěma góly Erata a Zaťoviče. Po páté brance nahradil v 50. minutě Lukáše v boleslavské brance Fin Tarkki, který si tak připsal premiérový start v české extralize.

Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 23. V. Němec (J. Hruška), 30. M. Erat (Štencel, M. Kvapil), 46. M. Erat (Nečas, M. Kvapil), 50. Zaťovič (V. Němec, Haščák) - 5. Vampola (T. Voráček, Orsava). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 7503.

Kometa Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Vágner - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, J. Hruška, Dymáček - Dostálek. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.

Mladá Boleslav: Lukáš (50. Tarkki) - Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Štich, Hanzlík, Pastor - Pacovský, Urban, Pospíšil - Orsava, Vampola, Žejdl - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Ďurač, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Kamil Pokorný (Brno): "Začátek jsme neměli nejlepší a soupeř dal první branku. Po vyrovnávacím gólu jsme se ale uklidnili. Znovu jsme se vrátili k rychlému přenesení do protiútoku. Ve druhé třetině jsme vyvinuli obrovský tlak. I když nám soupeř občas ujel do brejku, tak nás v těchto chvílích podržel brankář Čiliak. Po získání náskoku jsme už hráli uvolněně. Zápas se musel hodně líbit. Jsme rádi, že se nám podařilo po kvalitním výkonu získat tři body."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Dali rychlý gól a měli dvě až tři vyložené šance. Bohužel se nám nepodařilo zvýšit náskok. Jak jsme rychle začali, tak jsme rychle skončili. Klíčové okamžiky přišly při přesilových hrách ve druhé třetině, které soupeř využil. Odskočil nám na 1:3, první tři góly jsme dostali v oslabení. Potom jsme nevyužili relativně dlouhou přesilovku pět na tři. Za to jsme byli potrestání. Po čtvrtém gólu už to byla exhibice soupeře, který se uklidnil. Lítal mu kotouč. My jsme nebyli schopni tlaku odolat a zvrátit utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články