Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín před sezonou posiloval a chce se vyhnout pomalému startu

Zlín – Hlavně nezopakovat loňský start do sezony. Hokejisté Zlína chtějí vstoupit do nového ročníku extraligy mnohem lépe a cílí minimálně na umístění do osmého místa v základní části. Vedení klubu se podařilo udržet všechny klíčové hráče, kádr se stabilizoval. Hlavní posilou je zkušený obránce Miroslav Blaťák.

Největším přáním Beranů je vyvarovat se slabšího vstupu do soutěže. V minulých dvou sezonách se tým trenéra Rostislava Vlacha dlouho potácel na spodních příčkách tabulky a jen pracně bojoval o účast v předkole play-off.

"Věříme, že se budeme pohybovat v lepší polovině tabulky. Tento tým nemůže být po letním posílení bez ambicí. Do týmu jsme investovali více než v předchozích letech," uvedl na dnešní tiskové konferenci jednatel klubu Patrik Kamas. Zlínští budou pracovat s rozpočtem 78 milionů korun.

Předešlou sezonu, v níž Zlín skončil sedmý, označil Kamas za hledání nové tváře mužstva. "Po odchodu zkušených opor jsme museli najít nové lídry v mladší generaci hráčů. Což se nám podařilo," vrátil se Kamas k odchodům Petra Čajánka nebo Petra Lešky.

Vedle Blaťáka jsou novými tvářemi obránci Antonín Bořuta s Ondřejem Holomkem a útočníci Antonín Honejsek s Martinem Podešvou. Kádr rozšířili i mladí odchovanci klubu Filip Chytil, Michal Gago a Jiří Karafiát. "Všichni mladíci mají předpoklad k tomu, aby naskočili do extraligy. Vyzkoušeli jsme je v přípravných zápasech. Věřím, že hru oživí a budou přínosem týmu," poznamenal Vlach, který očekává vyrovnanou soutěž.

V přípravě odehráli hokejisté Zlína devět zápasů, čtyřikrát vyhráli a pětkrát prohráli. "Oproti loňsku bylo zápasů méně. Ovšem na led jsme šli o týden dříve. Hodně prostoru dostali mladí hráči, vyzkoušeli jsme různé složení útočných řad i obranných dvojic. Myslím, že jsme našli optimální složení," dodal kouč Vlach.

Do extraligy vstoupí Zlín atraktivním duelem s Kometou Brno. "Bude to na začátek těžká prověrka. Brno má asi nejsilnější kádr od svého vstupu do extraligy. Kvalitu má jak v obraně, tak i v útoku. Kometu řadím k favoritům na titul," dodal Vlach, jenž je přesvědčen, že jeho svěřenci budou na extraligový start proti Kometě patřičně nažhavení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články