Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec prohrál v Turku, o play-off bude muset ještě bojovat

Turku (Finsko) - Liberečtí hokejisté podlehli ve třetím vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů na ledě finského TPS Turku 1:3 a v příštím zápase je čeká doma přímý souboj o druhé postupové místo ze skupiny H. Jejich soupeřem bude norský Lörenskog. Finský klub už má účast v play-off jistou.

Doma Liberec před týdnem podlehl Turku 1:2 po samostatných nájezdech a v odvetě ve Finsku prohrával od páté minuty. Před libereckou branku se natlačil Lindsten a v souboji se štěstím přeloboval gólmana Willa.

V 16. minutě fauloval unikajícího Spinu Vitásek a americký útočník z nařízeného trestného střílení blafákem do forhendu zvýšil. V 25. minutě se dočkali gólu i Bílí Tygři, když se při Eronenově vyloučení prosadil Svačina. Hned za 91 vteřin ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Dudas a skóre se už nezměnilo.

V závěru druhé třetiny skončil zápas předčasně pro Virtanena a Jánošíka, kteří dostali po vzájemné bitce tresty na pět minut a do konce utkání. V 52. minutě dostal trest na deset minut a do konce utkání za nesportovní chování i liberecký kapitán Radivojevič.

TPS Turku - Bílí Tygři Liberec 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Lindsten (Forsström), 16. Spina z trestného střílení, 26. Dudas (Spina, Karvonen) - 25. Svačina (Bulíř). Rozhodčí: Persson (Švéd.), Suorsa - Hagerström, Österholm (všichni Fin.). Vyloučení: 6:7, navíc Virtanen - Jánošík oba 5 min. a do konce utkání, Radivojevič 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1705.

Sestava Liberce: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - P. Jelínek, Bartovič, Vantuch - Vlach, Bližňák, Stránský - Ordoš, Mikyska, Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články