Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec prohrál v boji o triumf na Tatranském poháru s Lahti 2:3

Praha - Hokejisté Třince podlehli na Tatranském poháru v Popradu v přímém souboji o vítězství na turnaji finskému Pelicans Lahti 2:3 a skončili druzí. Litvínov na Müller's Fanshop-Cup v Drážďanech vyhrál nad německým druholigovým celkem Lausitzer Füchse Weisswasser a postoupil do finále.

Lahti, které stejně jako Třinec mělo po duelech se švédským Örebro a domácím Popradem plný počet bodů, se ujalo vedení ve čtvrté minutě. Z mezikruží Hamerlíka překonal Pöyhönen.

V přesilové hře sice vyrovnal americký útočník Cory Kane, ale v 25. minutě vrátil Pelicans vedení Hovinen a po 32 vteřinách třetí třetiny zvýšil americký bek Blood. V 54. minutě ještě vykřesal naději pro Oceláře tečí Hrabalovy střely Petružálek, ale finský celek už těsný náskok uhájil.

"Prohráli jsme s mužstvem, které tady bylo nejlepší. Byl to nejsilnější soupeř, velmi dobře organizovaný. Měli rychlý přechod do útoku, jejich hráči jsou velmi silní na puku, bylo těžké jim ho sebrat. Byl to třetí zápas ve třech dnech, kluci makali a bojovali. Musím jim vyseknout poklonu," řekl klubovému webu trenér Ocelářů Vladimír Kýhos.

Litvínov proti pětadvacetinásobnému mistrovi NDR otevřel skóre díky Kristianu Reichlovi, jenž v polovině utkání upravil i na 2:0. V závěrečném dějství ještě zvýraznili rozdíl ve skóre Miloslav Hořava a Jurčík.

Ve finále Vervu čeká v neděli od 17:30 Eisbären Berlín. Tým nejvyšší německé DEL vyhrál nad domácím druholigovým celkem Eislöwen Drážďany 9:3.

Výsledky hokejových příprav

Tatranský pohár v Popradu:

Pelicans Lahti - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) 
Branky: 4. Pöyhönen, 25. Hovinen, 41. Blood - 11. C. Kane, 54. Petružálek.    

Müller's Fanshop-Cup v Drážďanech:

Lausitzer Füchse Weisswasser - HC Verva Litvínov 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky: 2. a 31. K. Reichel, 42. M. Hořava, 50. Jurčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články