Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Start hokejové Ligy mistrů vyšel Liberci, Sparta podlehla Färjestadu

Praha – Hokejisté Liberce vstoupili do Ligy mistrů domácí výhrou nad norským Lörenskogem 4:3 v prodloužení, když český ligový mistr přišel o plný bodový zisk tři vteřiny před koncem třetí třetiny. Sparta ve svém druhém duelu v soutěži podlehla v domácí premiéře švédskému Färjestadu 1:2, klub z Karlstadu otočil výsledek v závěrečném dějství.

Liberec od šesté minuty prohrával, kdy se dostal před Lašáka Dokken a střelou k tyči otevřel skóre. Necelé čtyři minuty před koncem úvodní části vyrovnal Ordoš, který si vychutnal nejdříve obránce Johannessena a pak blafákem do forhendu i gólmana Jakaitise.

Skóre se znovu změnilo až v závěru druhého dějství. Nejdříve při Messově vyloučení otočil stav Stránský, ale pět vteřin před druhou pauzou při Vlachově trestu vyrovnal Thoresen. V polovině třetí třetiny v početní výhodě vrátil vedení Bílým Tygrům bek Šimek, ale v čase 59:57 při Vantuchově trestu vynutil nastavení Američan Sixsmith. Ve čtvrté minutě prodloužení po Šimkově individuální akci snadno rozhodl zblízka Bližnák.

Spartu prostříleli Persson a Gulaš

Sparta nejdříve nevyužila několik slibných příležitostí, ale pak jí notně pomohli do vedení váhavostí sami hosté. Puk se dostal k Netíkovi a autor hattricku ze středečního duelu v Krakově (7:2) po pěkném zakončení trestal.

V 17. minutě se Pech i přes faul dokázal od hrazení protáhnout až do zakončení, sám proti Haugenovi ale neuspěl. V polovině zápasu zahrozil v oslabení Ryno, proti němu se však vyznamenal Novotný a svou branku uhájil. Náskok domácích mohli vzápětí navýšit Netík a také Cingel, jenž však z ideální pozice mezi kruhy těsně minul.

To se Spartě nevyplatilo. Ve 47. minutě jen pár vteřin po Nygrenově vyloučení couval Čajkovský před Linusem Perssonem tak dlouho, než ten se dostal na dostřel domácí brance a propálil Novotného. V 54. minutě pykal Hlinka a po Gulašově skvělé nahrávce stačilo jen nastavit hůl zcela osamocenému Aslundovi. Přes tlak i power play už domácí nevyrovnali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články