Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hlinkův memoriál patří poprvé českým hokejistům do 18 let

Břeclav/Bratislava - Česká hokejová osmnáctka poprvé v historii dotáhla Memoriál Ivana Hlinky až do vítězství. V Břeclavi ve finále přehrála Spojené státy americké 4:3, o čemž rozhodl v 53. minutě útočník Ondřej Machala. Dvěma góly se v dresu týmu kouče Václava Varadi blýskl také kanonýr Filip Zadina.

Varaďova skvadra se do turnajového finále dostala po dvou letech díky páteční semifinálové výhře nad Švédskem 3:2 v prodloužení. V boji o turnajové vítězství vedla od poloviny úvodního dějství, kdy otevřel skóre po Hladoníkově přihrávce bekhendem osamocený Zadina.

Američané dokázali v 18. minutě využít přesilovku a při Novákově vyloučení vyrovnal Chmelevski. Po 68 vteřinách druhé třetiny otočil výsledek z dorážky Messner, ale ve 31. minutě bylo opět vyrovnáno, když přečíslení čtyř proti jednomu proměnil Chytil.

Hned za 21 vteřin sice vrátil Američanům náskok Miller, ale ve 36. minutě vyrovnal svým druhým gólem v utkání a celkově pátým na turnaji Zadina. Rozuzlení zápasu přinesla Machalova povedená střela z mezikruží.

Memoriál Ivana Hlinky hokejistů do 18 let:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články