Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Broš zařídil Spartě v nájezdech výhru ve Znojmě

Znojmo - Hokejisté Sparty zvítězili v dnešním utkání 19. kola extraligy na ledě posledního Znojma 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se teprve z druhé výhry z posledních osmi zápasů. Sparta nad Orly dvakrát vedla, ale Znojmo vždy odpovědělo a až v rozstřelu rozhodl Michal Broš.

Sparta nastoupila dravěji a odměnou jí byl gól už po 70 vteřinách. Po průniku překonal znojemského gólmana Trvaje Podlešák. Domácí Orly to poněkud zmrazilo, ale jejich taktika, kdy občas na útočné modré číhá útočník, se vyplatila. V 6. minutě se do úniku dostal Erat, a když se chystal zakončovat, byl podražen. Sudí Šindler nařídil trestné střílení a rozjel se znovu Erat, který střelou Pöpperleho překonal. 

Od té doby se začal hrát dobrý hokej s převahou domácího týmu. V 10. minutě se pak dostal opět do samostatného úniku Čachotský a mezi kruhy ho podrazil Černošek. Ovšem tentokrát rozhodčí zapískal jen vyloučení. Pak se ještě několikrát kolem branky snažil prosazovat Meidl, ale úspěšný nebyl. První třetina byla předčasně ukončena v čase 17:28, protože nevydrželo plexisklo za jednou z branek, a dohrávala se až po přestávce. 

Ve druhé třetině na ledě jasně dominovali domácí, jenže se jim nedařilo v koncovce. Sparta se kolikrát nebyla schopná vůbec dostat z obranné třetiny, ale netozhodný stav hájila celou prostřední část hry. K vidění nebyla žádná stoprocentní šance a nic na tom nezměnila ani takřka dvouminutová přesilovka Sparty v závěru třetiny. Puk se několikrát nebezpečně pohyboval před Trvajem, ale byla to spíše hra na náhodu a odražený kotouč. 

I závěrečné dějství začalo Znojmo náporem a hlavně v přesilovce měl Pöpperle hodně práce. Pak však přišlo ve 47. minutě vhazování před Trvajem, Podlešák ho vyhrál, posunul na modrou Gulašimu a ten tvrdou ránou překonal znojemského gólmana. Od té doby vsadila Sparta hlavně na obranu a dařilo se jí většinou už ve středním pásmu chytat domácí hráče, kteří se čas od času frustrováni nepříjemným vývojem zápasu pouštěli do drobných potyček. Když už se zdál zápas pro domácí ztracený, přišlo nahození Mojžíše od modré čáry, které mezi betony brankáře tečoval Čachotský a vyrovnal. 

V prodloužení gól nepadl a rozhodující nájezd nakonec proměnil sparťan Broš. V brance domácích nahradil v rozstřelu Trvaje Kameš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články