Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia porazila v přestřelce Karlovy Vary

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v dramatické přestřelce Karlovy Vary 6:5. V repríze finále sice hosté dokázali čtyřmi góly otočit duel ze stavu 3:1 na 3:5, ale nakonec nezískali ani bod. Zápas 19. kola rozhodl v 57. minutě Jiří Doležal. Mistrovská Slavia tak uspěla po dvou porážkách.

Zápas mezi Slavií a Karlovými Vary
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Duel začal lépe pro domácí. Už ve 3. minutě dostal Slavii do vedení Růžička, který zužitkoval přesnou Vondrkovu přehrávku. Pražané tak ke vstřelení branky využili hned první šanci. I poté se tlačili do útoku, ale ve 13. minutě bylo vyrovnáno. Žižkovo vyloučení potrestal Kristek, jenž ve vzduchu trefil Furchem vyraženou střelu Grofa. 

Vzápětí slavistického juniora, který dostal přednost před odpočívajícím Svobodou, vyzkoušel z úhlu Sailer. Furch byl připravený a uspěl i proti nezvyklému sólu Skuhravého v přesilové hře Slavie pět na tři. Rozhodčí Fraňo totiž vyloučil současně Procházku a Dobroně za faul na Krafta. Když karlovarský kapitán svou šanci nevyužil, udeřili domácí. Mensatora překonal Hruška, i když hosté reklamovali faul na Kumstáta, který gólovému zakončení předcházel. 

Vyrovnat mohli ještě v první části Pech a Kumstát, ale neuspěli a ve 26. minutě hosté prohrávali 1:3, když Mensatora prostřelil z ideální pozice na kruhu Červenka. Hosté však nerezignovali a podařilo se jim průběh duelu otočit. Nejprve využili Sailer s Pechem nedůraz domácích v rozehrávce, následně Košťál vyrovnal a obrat dokončil v přesilové hře 59 vteřin před koncem druhého dějství Melenovský. 

Slavia mohla vymazat náskok soupeře ve dvou přesilových hrách na začátku třetí třetiny. Místo stavu 4:4, ale na kostce nad ledem svítilo v 49. minutě 3:5. Energie se totiž v oslabení ubránila a pak i sama udeřila. Bezprostředně po vhazování se prosadil Zaťovič. 

Domácí nerezignovali a díky Bednářovi se jim podařilo nejprve snížit a poté i zápas vyrovnat. O desátou branku se v O2 Areně postaral Jelínek a ze strany Slavie to nebylo vše. V 57. minutě totiž opět vedla, když Mensatora překonal Doležal a rozhodl o výhře Slavie.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články