Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trénink poprvé i s novými hvězdami. Do přípravy Brna se zapojili už i Erat či Němec

Brno – Když ve středu odstartovali hokejisté Brna přípravu na ledě, mezi hráči ještě chyběly čtyři hvězdné akvizice. Od neděle však trenér a majitel v jedné osobě Libor Zábranský může pracovat s kompletním kádrem, k němuž se už přidal i čtyřlístek posil Martin Erat, Ondřej Němec, Marek Kvapil i Martin Zaťovič.

V loňské sezoně všichni ještě působili v zahraničí. Od té nové si ale opět vyzkouší, jaké je to hrát nejvyšší domácí soutěž. Čtveřice Erat, Němec, Kvapil a Zaťovič vyslyšela vábení brněnské Komety, která touží ukončit čekání na titul a po letech bude opět svůj um předvádět extraligovým fanouškům.

Nejdelší dobu mimo domácí led strávil čtyřiatřicetiletý Erat, který téměř celou dospělou kariéru hrál v zámoří. V dresu Nashvillu, Washingtonu a Phoenixu nasbíral v NHL 931 zápasů a 568 bodů. Extraligu si naposledy zkusil při výluce před 11 lety v dresu Zlína a na nový ročník tentokrát v brněnském působišti už se velmi těší.

"Je to blízko domů. V Brně je navíc výborné zázemí a fanoušci, na což se těším úplně nejvíce," prozradil po prvním tréninku v brněnské aréně.

Na ledě se potkal i s dalšími posilami. Němec a Zaťovič, bývalí hráči Karlových Varů, poslední roky hráli v KHL a stejně tak Kvapil, který jako jediný ze zmíněné čtyřky už za Brno hrál. Právě z Komety totiž zamířil před pěti lety do Ruska, kde s Dynamem Moskva dvakrát získal Gagarinův pohár.

"Dlouho jsem doma nehrál, takže chci zjistit, jakou má extraliga kvalitu. Všichni říkají, že se to hodně zvedlo. Těším se také na partu, to v Rusku není. Už během prvního tréninku jsme se zasmáli," řekl jednatřicetiletý útočník.

Do zápasu by v novém působišti mohly všechny čtyři posily už na konci července, kdy Kometu čeká první přípravný zápas v Třebíči.

Je nám líto, video expirovalo.
Erat, Kvapil, Zaťovič, Němec. Nové posily Brna se zapojily do přípravy

Program přípravných zápasů:

Pátek 29. července: Třebíč - Kometa Brno (17:30)

úterý 2. srpna: Přerov - Kometa Brno (18:00)

čtvrtek 4. srpna: Kometa Brno - Slovan Bratislava (18:00)

úterý 9. srpna: Slovan Bratislava - Kometa Brno (čas bude upřesněn)

čtvrtek 11. srpna: Kometa Brno - Amur Chabarovsk (18:00)

sobota 13. srpna: Norimberk - Kometa Brno (20:00, Dolomiten Cup)

neděle 14. srpna: Klagenfurt/Augsburg - Kometa Brno (16:00, nebo 20:00, Dolomiten Cup)

úterý 23. srpna: Mountfield Hradec Králové - Kometa Brno (18:00)

čtvrtek 25. srpna: České Budějovice - Kometa Brno (18:00)

úterý 30. srpna: Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové (18:00)

úterý 6. září: Kometa Brno - Orli Znojmo (18:20)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články