Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Nedomlel se NHL nevzdává, přiznává však: Potřeboval jsem nový start

Praha – Několik let se zkoušel v zámoří prosadit do NHL. Nejprve v Detroitu, poté v St. Louis. V minulém ročníku se ale Richard Nedomlel propadl až do ECHL, a tak se třiadvacetiletý řízný bek rozhodl vrátit domů, kde podepsal smlouvu se Spartou. V ní by opět rád nastartoval kariéru.

"Potřeboval jsem nějaký nový start. V USA už to bylo z AHL do East Coast a pořád nějaké cestování. Když přišla nabídka ze Sparty, tak jsem neváhal. Taková příležitost se neodmítá. Už mě to i tahalo domů. Přece jen to byl dlouhý čas, co jsem byl v Americe. Doma je doma, extraliga je hodně kvalitní, takže se na to určitě těším," řekl Nedomlel novinářům.

Připouští, že dlouhé týdny, měsíce a následně i roky marného čekání na šanci v NHL jsou ubíjející. "Hlavně na psychiku. A hráči jsou na to připravení. Kdo vydrží, tak tam zůstane, kdo ne, odejde, případně se nechá vyměnit. Zámoří je výborná zkušenost, já jsem si ale teď řekl, že když ta šance nebyla, vrátím se domů a zkusím pomoci Spartě," vysvětlil Nedomlel.

Že se jako odchovanec Slavie vrací do Sparty, nebere nijak dramaticky. "Čekal jsem, kdy to přijde..." pousmál se Nedomlel. "Slavia tehdy byla na špici se Spartou, po mém odchodu to začalo být jiné. Neberu to tak, že bych zradil. Sparta je teď hodně na výši a dávalo mi smysl to tady zkusit. Kamarádi si rýpnou, ale jinak to berou stejně jako já - že to je pro mě nová šance," dodal Nedomlel.

Svého snu o NHL se nevzdává. "Šance tam je vždycky. Akorát musí člověk hrát dobře, nevzdat to a jít si prostě za svým. Neznamená, že když jsem se upsal tady, že tady už zůstanu navěky. Sparta je kvalitní klub, hraje Ligu mistrů a ty možnosti se mohou otevřít do Ruska, ale třeba taky zpátky do zámoří. Času je zatím dost," věří Nedomlel.

Ví, že k naplnění takového cíle je však potřeba hodně dřiny. Takové poznatky si přivezl ze zámoří. "Každý hráč to tam má vydřené. A je jedno, jestli to je první, nebo sedmé kolo draftu. Všichni dřou, ať hrají, nebo nehrají. Takže si odnáším to, jak se hráči připravují na zápas, morálku, chování k trenérům. Je to tam úplně na špici," řekl Nedomlel.

V kabině Sparty došlo díky jeho příchodu na zajímavé setkání dvou těžkých vah se slovenským bekem Michalem Čajkovským. "Svaly má větší, ale jde také o to, jestli je má rychlejší," smál se Nedomlel. "Ještě jsme se nijak nepasovali, ale tehdy na dvacítkách jsme si jednou domlouvali, že se popereme, ale nakonec jsme se nepotkali. Snad budeme hrát spolu a uvidíme, co nastane. Když tam ale bude nějaký faul nebo tak, tak se do toho určitě nebojím skočit," ujistil Nedomlel.

Oba si prý velmi brzy na výzvu na pěstní souboj zavzpomínali. "Jasně, probírali jsme to. Známe se od mých 17 let, když on byl v Ottawě v OHL a já ve Swiftu ve WHL. Furt jsme si volali a psali jsme si. Známe se už dlouho, chodíme spolu na obědy, takže v pohodě," řekl Nedomlel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články