Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Krejčík a Smejkal míří do KHL, oba posílí Záhřeb

Záhřeb - Český hokejový obránce Jakub Krejčík, který naposledy působil ve švédském Örebru, posílil v Kontinentální lize Záhřeb. Do Medveščaku míří také devatenáctiletý útočník Jiří Smejkal, jenž uplynulé dvě sezony strávil v zámořské juniorské WHL a naposledy hrál za Kamloops. Informovaly o tom oficiální internetové stránky chorvatského účastníka.

Jakub Krejčík
zdroj: ČT4 autor: Pavel Paprskář

Pětadvacetiletý Krejčík hrál za Örebro uplynulé dvě sezony a s KHL už má zkušenosti z ročníku 2012/13, kdy hájil barvy Lva Praha. "Jakub je komplexní obránce, který velmi dobře bruslí a rád podporuje ofenzivu. Ve švédském klubu patřil k nejefektivnějším bekům. Věříme, že bude velkou posilou," řekl sportovní ředitel Medveščaku Aaron Fox.

Krejčík, který má ve sbírce bronz z mistrovství světa z roku 2012 a loni se představil i na domácím světovém šampionátu v Praze, si v uplynulé sezoně připsal ve švédské lize v 52 zápasech včetně play-off 18 bodů za pět branek a 13 asistencí. Slávistický odchovanec, který hrál i za Spartu, má na kontě v české reprezentaci 56 zápasů. Smejkala si Medveščak vybral v roce 2013 na draftu KHL.

Českobudějovický odchovanec odešel v roce 2014 do WHL, kde nejdříve hrál za Moose Jaw a letos v lednu se přesunul do Kamloops. V zámořské juniorské soutěži celkem nasbíral ve 130 duelech základní části 59 bodů za 17 branek a 42 asistencí. V sedmi duelech play-off si připsal jednu asistenci.

"Jiří bude v sezoně v týmu plnit roli mladého hráče. Na posledním mistrovství světa hráčů do 20 let dostával velký prostor. Je to vysoký a silný hokejista, jsme si jistí, že do hry dá všechno. Věříme, že se prosadí mezi staršími hráči," dodal Fox na adresu stříbrného medailisty ze světového šampionátu osmnáctek z roku 2014. Vedle Krejčíka a Smejkala bude stejně jako v minulé sezoně působit v Záhřebu také útočník Tomáš Mertl, který se v první polovině června dohodl na nové smlouvě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články