Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jandač nominoval 25 hokejistů na přípravný kemp v Rokycanech

Praha - Nový kouč českých hokejistů Josef Jandač nominoval 25 hráčů na kemp v Rokycanech, na němž od 27. do 29. července otestuje případné kandidáty do reprezentace. Dres národního týmu z nich dosud oblékli pouze brankář Matěj Machovský s útočníkem Dominikem Kubalíkem z Plzně a obránce Marek Hrbas ze Sparty.

V kádru je také útočník Dominik Uher, který má na kontě i dva zápasy v NHL za Pittsburgh. Pro novou sezonu se vrátil do Česka po sedmi letech strávených v zámoří a posílil pražskou Spartu. Poslední čtyři ročníky strávil ve Wilkes-Barre Scranton v AHL.
 
Čtyři roky v Severní Americe hrál také forvard Richard Nejezchleb, jenž naposledy nastupoval na farmách New York Rangers v Hartfordu v AHL a v Greenville v ECHL. Nyní bude oblékat dres Litvínova. Jediným aktuálním krajánkem v nominaci je útočník Lukáš Lhoták, který má za sebou tři sezony ve švýcarské lize v dresu Ambri-Piotta.
 
Jandačův realizační tým s asistenty Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem, trenérem brankářů Petrem Jarošem, videokoučem Denisem Havlem a kondičním trenérem Michalem Hamršmídem nachystal pro adepty reprezentace na konci července v Rokycanech čtyři tréninky.

Nominace hokejistů na kemp v Rokycanech:

Brankáři: Jan Lukáš (Mladá Boleslav), Matěj Machovský (Plzeň), Jakub Škarek
(Jihlava), Karel Vejmelka (Kometa Brno).
 
Obránci: Zdeněk Čáp (Hradec Králové), Marek Hrbas (Sparta Praha), Lukáš Klok (Vítkovice), Michal Moravčík (Plzeň), Tomáš Pavelka (Litvínov), Michal Plutnar (Liberec), Jan Ščotka (Pardubice), Jan Štencel (Kometa Brno).
 
Útočníci: Miroslav Indrák, Dominik Kubalík, DůŮąĹStach (všichni Plzeň), Tomáš Hyka, Pavel Musil (oba Mladá Boleslav), Jakub Herman (Olomouc), David Kämpf (Chomutov), Lukáš Lhoták (Ambri-Piotta/Švýc.), Richard Nejezchleb (Litvínov), David Tomášek (Pardubice), Vojtěch Tomeček (Karlovy Vary), Dominik Uher (Sparta Praha), Patrik Zdráhal (Vítkovice).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články