Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Místo čepic na ledě jen hořký úsměv. Hertl dosáhl na "tyčový" hattrick

Pittsburgh (USA) - Tomáš Hertl se stal mimořádně velkým smolařem druhého finále Stanleyova poháru na ledě Pittsburghu. Útočník San José se nezapsal mezi střelce, přestože mu ke gólu třikrát scházely jen centimetry  do 25. minuty orazítkoval třikrát tyč za zády brankáře Tučňáků Matta Murrayho.

Pittsburgh - San Jose
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Nešťastný hattrick načal Hertl během úvodního dějství, kdy trefil tyč dvakrát. Když ji pak rozezvučel do třetice ve druhé třetině, na střídačce se pak na jeho tváři objevil nevěřícný úsměv, v němž se však zračilo zároveň zklamání z toho, že ani jedna střela neskončila v brance a nezařídila tak Sharks vedení.

Branková konstrukce byla v utkání v permanenci, celkem "zasáhla" sedmkrát. V dresu San Jose ji kromě Hertlových ran napálil také Chris Tierney, za Pittsburgh v tomto směru kontrovali Chris Kunitz, Carl Hagelin a také Phil Kessel, který byl ale zároveň střelcem vedoucí branky Penguins.

Justinu Braunovi pak na konci 56. minuty ukázala štěstěna přívětivější tvář, když se jím vystřelený kotouč odrazil od tyče do branky a zařídil tak vyrovnání Žraloků na 1:1. Poslední slovo ale měl ve třetí minutě prodloužení domácí Conor Sheary.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články