Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loučící se Bulis: Před nabídkami dostala přednost rodina

Praha – Osmatřicetiletý hokejový útočník Jan Bulis oficiálně ukončil kariéru. Majitel stříbrné medaile z mistrovství světa v roce 2006 a také bronzu z olympijských her v Turíně ze stejného roku hrál naposledy v předminulé sezoně za Čeljabinsk v Kontinentální hokejové lize. Místo prodloužení kariéry dostala přednost rodina.

Jan Bulis
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Hlavně už chyběla motivace. Od svých šestnácti let jsem prakticky nepřetržitě hrál v zahraničí a už přišel čas všechny ty roky vrátit rodině," uvedl Bulis. "Po celou minulou sezonu sice chodily nabídky, mohl jsem zůstat v Čeljabinsku, smlouvu nabízely i Pardubice, ale rodina dostala přednost," dodal.

Co bude dál, Bulis zatím neřeší. "Teď se chci hlavně věnovat rodině. Obě děti sportují, jsem teď táta na plný úvazek," prozradil s úsměvem. U hokeje možná zůstane. "K trénování mě to netáhne, ale něco se rýsuje v oblasti skautingu. Bavil jsem se o tom se svým agentem Jiřím Hamalem, a tam by byl určitý prostor. Je to ale otázka budoucnosti. Teď má přednost rodina. Doháním to, co jsem zameškal působením v Rusku."

Bulis v průběhu kariéry odehrál devět sezon v NHL, dalších osm pak v KHL. "Na zámoří vzpomínám jen v dobrém. Strávil jsem tam i s juniorkou dvanáct let a zahrál si v Montrealu. Navíc jsem tam získal spoustu přátel, se kterými jsem dodneška v kontaktu," uvedl Bulis.

"V Rusku jsem měl kliku, že se vždy v týmu sešla dobrá parta. Vycházel jsem jak s cizinci, tak s ruskými spoluhráči. Dvakrát jsem si zahrál finále o Gagarinův pohár, takže je na co vzpomínat. Taky byl super titul s Pardubicemi při výluce NHL. V jednom útoku s Milanem Hejdukem a Michalem Mikeskou jsme si hokej opravdu užívali," dodal pardubický odchovanec.

Hokej dál sleduje. "Už ale jen v televizi, na led mě to netáhne. Lákají mě do týmu pardubičtí veteráni, ale zatím jejich nabídky odmítám," zasmál se Bulis. Sledoval i mistrovství světa. "Češi příjemně překvapili, pan Vůjtek kádr skvěle poskládal. Omladil tým, a je vidět, že máme na čem stavět. Nejvíc mě ale zaujali oba finalisté - Kanada a Finsko. Ti byli úplně někde jinde. Staví na mladých hráčích, to se mně líbí," dodal Bulis.

V NHL působil ve Washingtonu, Montrealu a Vancouveru. V zámořské soutěži odehrál včetně play-off 587 zápasů, v nichž nasbíral 251 kanadských bodů. V Kontinentální lize nastupoval za Atlant Mytišči a Čeljabinsk, odehrál 458 utkání a zaznamenal 245 bodů. Při výluce NHL v sezoně 2004/05 získal s Pardubicemi mistrovský titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články