Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na Spenglerův pohár po dvou letech vyrazí český účastník, do Davosu pojede Hradec

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové se v prosinci zúčastní prestižního Spenglerova poháru v Davosu. V minulých dvou letech na něm český zástupce chyběl a naposledy se nejstaršího hokejového turnaje světa zúčastnily v roce 2013 Vítkovice.

Hokejový stadion v Davosu
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Schneider

Jubilejní 90. ročník budou hrát vedle Hradce Králové a tradičních účastníků Davosu a Kanady také Lugano, Dinamo Minsk a Jekatěrinburg. Hraje se tradičně od 26. do 31. prosince. Hradec Králové, který po účasti v sezoně 1993/94 působí v extralize nepřetržitě teprve od roku 2013 po přestěhování HC Mountfield z Českých Budějovic, zamíří na Spenglerův pohár premiérově.

V uplynulé sezoně extraligy byl v základní části Hradec Králové třetí a po vyřazení ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví skončil celkově pátý. Přišel tak o šanci dostat se do Ligy mistrů. Tam se vedle čtveřice týmů s automatickou licencí A - mistrovského Liberce, druhé Sparty, Vítkovic a Pardubic - kvalifikovali poražení semifinalisté Plzeň a Mladá Boleslav.

České kluby hrály Spengler Cup do předloňské absence pravidelně sedm let za sebou. Nejdříve to byly před devíti lety Pardubice, pak dvakrát za sebou vyrazily do Davosu Karlovy Vary, následovala v roce 2010 Sparta a pak třikrát Vítkovice. Od roku 1998, kdy se po delší absenci českých klubů představil Vsetín, z tuzemských týmů žádný nestartoval také v letech 1999, 2003 a 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články