Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vůjtek vyřadil z kádru reprezentace další jméno, na MS se nepodívá Hrabal

Znojmo – Kádr hokejové reprezentace chystající se na mistrovství světa doznal další změny. S týmem se již dále nepřipravuje Josef Hrabal z Třince. Kouč Vladimír Vůjtek tak má aktuálně k dispozici 30 hráčů, pět z nich si na šampionátu nezahraje.

Josef Hrabal v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Dnes jsme ho z přípravy uvolnili s tím, že bude v pohotovosti do našeho středečního odletu na mistrovství světa. Aby mohl eventuálně přijet, kdyby se něco stalo během pátečního zápasu proti Švédsku a úterního souboje s Kanadou," řekl asistent trenéra Jiří Kalous po tréninku ve Znojmě, který již Hrabal neabsolvoval.

V přípravě pokračují tři brankáři, deset obránců a sedmnáct útočníků. K dalšímu zeštíhlení kádru zřejmě dojde v pátek večer. "Zatím jsme to ale neřešili. Teď byl hlavním tématem náš středeční výkon," poukázal Kalous na debakl 2:7 v prvním z dvojice soubojů se Švédy. "Souboje, to musí vyjít z hráčů. Nedohraný, prohraný souboj změní celou situaci. Snažit se vyhrát souboj, získat kotouč, to musí být větší a lepší," dodal.

"Snažím se odvádět práci, která se ode mne očekává a nepřemýšlím nad tím, jak to dopadne," řekl útočník Milan Gulaš. "Budu pokračovat ve své hře. Samozřejmě by bylo fajn, kdybych dal gól dva a ukázal, že jsem tady a že mě můžou klidně vzít s sebou," uvedl útočník Tomáš Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Z nároďáku vypadl obránce Hrabal

Aktuální složení týmu:

Brankáři: Matěj Machovský (Plzeň), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL).

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Tomáš Voráček (Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Adam Polášek (Sparta), Radim Šimek (Liberec), Michal Jordán (Carolina/NHL), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.).

Útočníci: Michal Řepík, Michal Birner (Liberec), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Roman Červenka (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Sekáč (Arizona/NHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články