Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Reprezentaci před MS doplní vítězové KHL Jan Kovář a Filippi

Praha – Kádr hokejové reprezentace v přípravě na mistrovství světa doplnili další dva hráči. K týmu se přidají čerství vítězové Gagarinova poháru z Magnitogorsku útočníci Jan Kovář a Tomáš Filippi. K dispozici by měli být trenérovi Vladimíru Vůjtkovi příští týden ve Znojmě před duely Euro Hockey Tour se Švédskem.

Jan Kovář
zdroj: ČTK/Doležal Michal

"V prvé řadě jim chci poblahopřát k vítězství v lize a samozřejmě oba dva pozveme do závěrečné přípravy. Ještě jsme s nimi nemluvili, ale počítáme, že se připojí k týmu před zápasy se Švédy," řekl Vůjtek před odletem k zápasům Euro Hockey Tour do Finska.

V současném kádru na zápasy EHT má kouč Vůjtek pětadvacet hráčů  tři brankáře, devět obránců a třináct útočníků. Ve Znojmě se vedle Jana Kováře s Filippim připojí i posily z NHL Tomáš Plekanec z Montrealu a David Pastrňák z Bostonu. Další hráče sledují stavitelé národního týmu ve finále extraligy mezi Libercem a Spartou.

Podle Vůjtka je zatím předčasné říkat, jestli dojde po duelech ve Finsku k redukci kádru. "Nejsme ještě rozhodnutí. Budeme hrát ještě zápasy. Máme čtyři útoky a jednoho hráče navíc. Pořád budeme potřebovat pět útoků, i na mistrovství světa," uvedl Vůjtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace odletěla do Finska i s uzdraveným obráncem Kolářem

O konečné nominaci chce mít se svými asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem jasno na konci příštího týdne ve Znojmě. Chtěl by mít v úterý 3. května v generálce v O2 areně s Kanadou a i předtím minimálně v pátečním druhém duelu se Švédy ve Znojmě k dispozici i případné posily z 1. kola bojů o Stanleyův pohár. "Pokud někdo přijede, tak bychom je chtěli viděli ve dvou zápasech ve hře, aby si zvykli na evropské hřiště," dodal Vůjtek.

Šestadvacetiletý Kovář, druhý nejproduktivnější hráč play-off KHL, je stabilní oporou národního týmu. V této sezoně sehrál všech osm zápasů a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Na prosincovém Channel One Cupu v Praze a Moskvě i při únorových duelech s Ruskem v Třinci a Ostravě byl kapitánem.

O tři roky mladší Filippi se v této sezoně představil na listopadovém turnaji Karjala i na prosincové reprezentační akci. V šesti utkáních vstřelil jeden gól.

Proti Finsku by se měl do hry zapojit i Jan Kolář, se 54 starty nejzkušenější obránce národního týmu. S reprezentací se sice připravuje už od poloviny března, ale bez zápasového vytížení. Trenéři mu dávali čas na doléčení zraněného ramena. "Nehrál jsem skoro dva měsíce, takže se na zápas moc těším," uvedl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články