Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plzeň má mečbol s Olomoucí, stejně blízko je k úspěchu i Boleslav v Hradci

Praha - Hokejová extraliga může už dnes znát dva semifinalisty play-off. Skvělou pozici si vybudovala po základní části čtvrtá Plzeň, která vede proti Olomouci 3:1 na zápasy a poslední krok se pokusí udělat před svými diváky. Postupové mečboly má při stejném stavu série rovněž Mladá Boleslav, ta však musí na led Hradce Králové. Toto utkání sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a David Pospíšil.

17:00 Hradec Králové - Mladá Boleslav (stav série 1:3)

Hradec Králové po úvodní domácí výhře 5:2 prohrál třikrát za sebou v nastavení a musí odvracet vyřazení. "Je to 1:3 a pořád ještě Mladá Boleslav musí udělat čtvrtý bod. Je to pro nás samozřejmě psychicky asi těžší, ale ve všech zápasech ukázalo mužstvo velkou morálku a budeme určitě bojovat až do konce," řekl trenér Mountfield Vladimír Kýhos. Východočeši druhý duel doma prohráli v nastavení, pak v Mladé Boleslavi dvakrát podlehli až po samostatných nájezdech. Na ty už v sérii nedojde. "Zaplaťpánbůh," komentoval to Kýhos.

V nájezdech hráči Hradce Králové ani v jednom pokusu ze sedmi neuspěli. Podle brankáře Ondřeje Kacetla nemusí být tým ani za stavu 1:3 nijak psychicky dole. "Musíme vycházet z toho, že jsme to (ve čtvrtém zápase) stáhli z 0:3 na 3:3, což je výborný výkon. Nesmíme ale prohrávat a musíme začít líp. Musíme líp využívat šance a hlavně přesilovky," uvedl Kacetl. "Už od začátku série myslíme vždy jen na ten další zápas. Teď může být poslední v sezoně a o to víc do toho musíme jít," řekl útočník Jiří Šimánek.

Mladá Boleslav zvládla třikrát za sebou drama koncovky, díky čemuž má na dosah historický postup do semifinále. "Nemyslím, že je něčeho konec. Mountfield je zkušené a vynikající mužstvo, ty naše duely celou sezonu jsou naprosto vyrovnané," varoval trenér Mladé Boleslavi František Výborný. Podle útočníka Jakuba Klepiše také ještě není zdaleka rozhodnuto.

"Nic není hotové. Je to otřepaná fráze, že poslední krok je nejtěžší, ale je to pravdivé. Pojedeme tam bojovat, uděláme pro to maximum. Budeme se snažit hrát jako teď, samozřejmě bez těch chyb. A pokusíme se vyhrát," řekl Klepiš, který vítězným nájezdem rozhodl sobotní duel a zařídil vedení 3:1 na zápasy. "Pojedeme to tam urvat, nemáme co ztratit. Věřím, že to zvládneme a přivezeme čtvrtou výhru," doplnil forvard Tomáš Urban.

17:30 Plzeň - Olomouc (stav série 3:1)

Plzeň bude mít druhý pokus na uzavření série, neboť vedla 3:0 a o postup usilovala již v sobotu, ale na Hané prohrála těsně 1:2. "Bude to úplně stejně náročný zápas jako ty čtyři předchozí. Taková ta slova o tom, jak Olomouc nemá co ztratit, to jsou klišé. Oni do toho nastoupí s tím, že ještě nechtějí končit sezonu, my samozřejmě naopak budeme chtít uzavřít sérii. Stoprocentně to nebude nic jednoduchého, soupeř sem přijede vyhrát, aby sérii vrátil ještě do Olomouce," řekl asistent trenéra Ladislav Čihák.

Očekává, že duel bude znovu o chybách. "A tu chybu nechce nikdo udělat. Soupeř dobře brání, nedá nám žádné přečíslení, o totéž se snažíme i my. Musíme na to být připravení, protože když pak zrovna tento mančaft vede 2:0, tak se to pak těžko dohání," varoval Čihák. "Bylo by pěkné, kdyby nám to tam napadalo jako v tom třetím utkání, ale neočekávám, že se to stane podruhé v sérii. Ten výsledek bude nejspíš zase těsný," předpověděl Čihák s připomínkou drtivé výhry Škody na Hané ve třetím utkání (8:1).

Hokejisté Olomouce odvrátili první plzeňský mečbol nejen bojovností, ale také důsledným plněním defenzivní taktiky. "Vítězství nás povzbudilo, hráči se po páteční vysoké prohře přesvědčili, že ještě není nic ztraceno. Pokusíme se nyní v Plzni zopakovat náš výkon z úspěšného posledního zápasu," uvedl kouč Zdeněk Venera, jenž věří i ve zlepšení střelecké produktivity svých svěřenců. "Nechceme sérii ještě ukončit a naopak se pokusíme dosáhnout toho, že ještě jednou budeme hrát před domácím publikem v Olomouci," poznamenal Venera.

Olomoucký útočník Matěj Pekr tvrdí, že Kohouti nyní už nemají co ztratit. "Jedeme do Plzně s čistou hlavou. Pokud by se nám podařilo dát v začátku zápasu jeden nebo dva góly, tak soupeř znervózní. Poslední zápas ukázal, že jsme se v důrazu Plzni vyrovnali a možná ji i trochu předčili. Nemáme se čeho bát. Musíme hrát pořád stejně tvrdě a nebojácně. Věřím, že sérii ještě vrátíme do Olomouce," dodal Pekr. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články