Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihlava udolala Ústí v nájezdech, Budějovice prohrály se Slavií

Praha - Velké drama zažili diváci v prvním semifinále první hokejové ligy v Jihlavě, kde Ústí nad Labem v zápase třikrát vedlo. Domácí však pokaždé dokázali srovnat a nakonec urvali v nájezdech první bod série po výhře 4:3. Naopak Českým Budějovicím se před vlastními fanoušky se Slavií nedařilo, prohrály 1:3.

Ústí nad Labem - Jihlava
zdroj: www.hcusti.cz autor: Miroslav Rosendorf

Ústí přijelo do Jihlavy s vizitkou kata největšího favorita na postup Kladna a v Jihlavě drželo celý zápas v napětí i domácí. Celkem třikrát šli hosté do vedení, Jaroslav Roubík jej v 50. minutě Severočechům získal jen 19 vteřin poté, co Jihlava podruhé vyrovnala.

Ani to však Duklu nezlomilo. A zanedlouho smazala i tuhle ztrátu. Filip Seman se před brankou dostal k odraženému puku, ale nevystřelil a ještě akci vylepšil přihrávkou před úplně volnou klec na Tomáše Harkabuse. Ten byl pak v nájezdech jediným ze šesti hráčů, kteří svůj pokus proměnili. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Ústí nad Labem

České Budějovice se v sezoně 2005/06 potkaly se Slavií v semifinále extraligy, přesně o 10 let později na sebe oba kluby narazily ve stejné fázi o soutěž níž. Vyprodáno bylo tehdy i tenkrát a i nyní se radovala Slavia.

Pražané v kritické chvíli přečkali 23 vteřin dlouhé oslabení tří proti pěti, pak i zbytek pětiminutové početní nevýhody po vyloučení Pavla Kašpaříka do konce utkání. Krátce poté, co se Slavia vrátila ke hře v pěti, vsítila rozhodující gól na 3:1. Volný David Šafránek zakončil dorážkou Jihočechy špatně ubráněnou situaci tři na tři. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Slavia

Jihlava - Ústí nad Labem 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky: 52. a rozh. nájezd Harkabus, 18. Skořepa, 50. Zadražil - 1. J. Kloz, 38. Melka, 50. Roubík. Rozhodčí: Mikula, Pražák - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 3526.

České Budějovice - Slavia Praha 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 35. Pajič - 10. Kašpařík, 32. Vas, 45. Šafránek. Rozhodčí: Krob, Souček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:6, navíc Švihálek - Tuominen oba 10 min, Kašpařík 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6421.

Zdroj
ČT sport, HZStv1, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články