Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Štumpf řádil v duelu s Plzní. Zlín i díky jeho hattricku Indiány opět porazil

Zlín – Když uvidí hokejisté Zlína v kalendáři utkání s Plzní, mohou se v poslední době těšit vždy na zisk tří bodů. Berani porazili Indiány již potřetí v řadě, když na svém ledě v gólové přestřelce zvítězili 6:4. Hlavní hvězdou utkání se stal útočník domácích Daniel Štumpf, jenž zaznamenal hattrick.

Daniel Štumpf (vpravo) se raduje společně s Romanem Vlachem z gólu Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Domácí se museli obejít bez pomoci nemocné brankářské jedničky Kašíka i nejlepšího střelce Bukartse. A protože mimo hru je i tradiční dvojka Štůrala či trojka Zavadil, do branky musel nastoupit junior Haloda, jemuž kryl záda patnáctiletý mladší dorostenec Kořének.

Zápas začal opatrně, hned první větší šance však skončila gólem. V páté minutě poslal Plzeň do vedení Bližňák, který se trefil pod horní tyč. V první třetině se moc zajímavého nedělo, párkrát si však zasloužil potleskl domácí gólman. V závěru třetiny při přesilovce dobře pálil Kadlec, ale těsně nad branku.

Druhá dvacetiminutovka nabídla mnohem lepší hokej. Ve 25. minutě vyjel zpoza branky Štumpf a dokázal vyrovnat. Vzápětí poslal Berany do vedení na brankovišti důrazný Čachotský. Netrvalo dlouho a stav byl už 3:1. Svou druhou branku v zápase vstřelil z dorážky Štumpf. Následně se Západočeši ubránili oslabení a dokázali snížit. Z kruhu "z první" přesně pálil Indrák. Hosté následně mohli i vyrovnat, Halodovi však pomohli spoluhráči.

Gólové hody pokračovaly i ve třetí části. Tu sice začali náporem hosté, ovšem několikanásobné palebné pokusy gól neznamenaly. Tedy alespoň na straně Plzně. Zlín se radoval dvakrát v rozmezí jedné minuty a rázem byl stav 5:2. Pro Moravany to byl první pětigólový zápas na domácím ledě v sezoně. Nejprve o tyčku dostal puk do branky po střele z kruhu Říčka, následně využil chybu Machovského Vlach.

Plzeňská jednička následně ze hry odstoupila a na jeho místo nastoupil Polívka. A tento tah dodal Indiánům krev do žil. Nejprve na rozdíl dvou gólů snížil dorážkou Indrák, načež za sedmnáct sekund proměnil trestné střílení střelou do horního růžku Bližňák.

I domácí ale dostali možnost trestného střílení a Štumpf jej také využil. I potřetí ale překonal Machovského, kterého trenéři hostů na nájezd poslali zpět do branky místo Polívky. O osudu zápasu tak bylo definitivně rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 6:4 (0:1, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 25. Štumpf (O. Veselý), 30. Čachotský (P. Holík, Urbanec), 31. Štumpf (Matějíček), 44. Říčka (P. Holík, Urbanec), 45. Roman Vlach (Kotvan, Cibák), 52. Štumpf z trest. střílení - 5. Bližňák (Johnson), 34. Indrák (T. Svoboda), 49. Indrák (T. Svoboda, Jeřábek), 49. Bližňák z trest. střílení. Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4306.

Zlín: Haloda - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Horák, Urbanec - Čachotský, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, D. Šťastný, F. Čech - Maruna, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Plzeň: Machovský (45. Polívka) - Jeřábek, Kvasnička, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Lev, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Juraj Jurík (Zlín): "Před zápasem jsme si v šatně řekli, že pomůžeme mladému gólmanovi, ale přišlo mi to tak, že hráči chtějí za něho i chytat. Dívali se jeden na druhého, v první třetině se nevěnovali hře a výkon podle toho vypadal. Ve druhé části jsme zlepšili pohyb, byli jsme důrazní a pomohly nám tři góly v rychlém sledu. Soupeře jsme zaskočili a vytvořili jsme si náskok."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zápas se nám nepovedl. Vedli jsme 1:0, bohužel jsme ztratili těsné vedení, neboť po našem nedůrazu jsme darovali soupeři tři góly. Poté jsme zápas za stavu 2:5 ještě zdramatizovali. Měnili jsme brankáře a snížili jsme na rozdíl kontaktního gólu, ale dostali jsme další branku z trestného střílení. To se pak těžko dohání, Zlín si náskok pohlídal."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články