Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nový styl přípravy, dobré posily, trenér Pešán. Vše do sebe zapadlo, říká Výtisk

Liberec - Hokejisté Liberce ovládli už dvě kola před koncem základní část extraligy s rekordním počtem 112 bodů, ale podle kapitána Jana Výtiska mají v sezoně jiný cíl. Po rekordech a premiérovém zisku Prezidentského poháru chtějí hlavně uspět v play-off.

"Teď je to perfektní pocit. My jsme ale hlavně chtěli vyhrát utkání, abychom měli jistotu do závěru. Podařilo se to. Užíváme si to, ale já pořád říkám, že se vyhrála základní část, přepsal se rekord, ale my máme před sebou jiný cíl," uvedl Výtisk po vítězství nad Zlínem 8:4. Liberec je extraligovým lídrem téměř celou sezonu. Základ k úspěchu položil klub už v létě, kdy přivedl posily v podobě útočníků Michala Řepíka, Michala Birnera či beka Martin Ševce a také změnil přípravu.

"My jsme sezonu dobře začali. Měli jsme perfektní letní přípravu, myslím, že to sedlo všem. Konečně to nebylo tak, že bychom tady byli zavření od rána do večera, když ta letní příprava není úplně po chuti," uvedl Výtisk k období před startem sezony. "Tréninky trvaly hodinu a půl každý den, ale každý se na to těšil a dával do toho maximum. Také je to na ledě vidět, máme sílu a jezdíme. Mančaft se dobře složil. Myslím, že všechno do sebe zapadá," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý obránce.

Za obrovským vzestupem Bílých Tygrů stojí i progresivní trenér Filip Pešán, který si mohl složit tým jako sportovní ředitel podle svého. "Já jsem v Liberci už šestý rok, Filip (Pešán) předtím dělal asistenta Jiřímu Kalousovi. Teď je hlavní trenér, šéf. Za těch pět let ohromně vyspěl. Myslím, že teď je to top trenér a dokazuje to. Co naordinuje, to platí. My se to snažíme plnit. Šlape to, vyhráváme, asi to dělá dobře," řekl Výtisk. Bílí Tygři vyhráli základní část potřetí, ale až letos to znamená zisk Prezidentského poháru. V sezonách 2004/2005 a 2005/2006 se trofej ještě neudělovala.

Liberečtí její zisk stihnou mírně oslavit. "Něco určitě bude. Musíme udělat tečku za základní částí, která vyšla. Trošku to oslavíme. V pátek končí základní část a my hned v úterý začínáme přípravu na play-off. Tam už to bude naostro. Máme už jistotu, ale nechceme vybočit z toho, co hrajeme celou sezonu. Chceme to hrát až do konce základní části a pak to přenést do play-off," uvedl. "Je to taková třešnička na dortu a doufám, že to bude pokračovat až do konce. Teprve potom si můžeme říci, že je super, že jsme vyhráli i Prezidentský pohár a udělali i rekord. Je to momentálně vzpruha, ale je to jen základní část."

Těší se na návštěvu prezidenta klubu Petra Syrovátka v kabině. "Máme tam nějaké sázky, takže si na něho určitě počkám a těším se na to. Je to interní věc, co máme my s ním v kabině, ale moc se na něho těšíme, až přijde," usmíval se Výtisk. Obránce s ohromnou bradkou má s týmem něco připravené i pro play-off. "Já se neholím už teď a nechám to až do toho konce. Mám s klukama menší sázku a budu rád, když vyjde. Potom bude těžké mě poznat," dodal tajemně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články