Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta ztratila s Třincem dvoubrankové vedení, vyhrála až na nájezdy

Třinec - Hokejisté Sparty i bez několika ofenzivních opor vyhráli v Třinci 3:2 po samostatných nájezdech a jako druzí v extraligové sezoně pokořili hranici 100 bodů. Ačkoliv Pražané v normálním hracím čase ztratili náskok 2:0, v nájezdech jim páté vítězství za sebou zařídil Curtis Hamilton. Vicemistr prohrál popáté z posledních šesti utkání, v tabulce zůstává desátý, ale znovu si zkomplikoval boj o předkolo play-off.

Třinec - Sparta
zdroj: ČT24 autor: Adolf Horsinka

I když Třinec vstoupil do zápasu aktivněji, Sparta dokázala, že se nachází v mnohem lepší střelecké pohodě. Navzdory tomu, že jí scházeli tři ze čtyř nejproduktivnějších hráčů Hlinka, Sabolič a Buchtele, lehce nabrala dvougólové vedení. Ve 13. minutě se prosadila čtvrtá formace mladíků, když Černoch po ledě doklepl mezi Hrubcovy betony ránu Čajkovského.

Hosté se ani nesnažili tvořit hru, ale z brejků byli nebezpečnější. Po třinecké chybě se dostali v 17. minutě do přečíslení a Piskáček zblízka do sítě za bezmocného Hrubce jen usměrnil dokonalou přihrávku Přibyla. Třinec se rychle zmátořil a blesková odpověď ho vrátila do hry. Už za 38 sekund se nad Taylorovu lapačku zápěstím z levého křídla trefil Adamský. Dvougólový rozdíl mohl obnovit Netík, ale z otočky zamířil do Hrubce.

Domácí šli ve druhé části s větším hladem za vyrovnáním. Dosáhl ho v 26. minutě důrazný Plíhal, který na brankovišti přetlačil Dragouna s Taylorem a zasunul puk do branky. Až pak znovu zapnula i Sparta, které svědčilo, že se soupeř nechával strhnout k otevřené bitvě. Z několika menších šancí ani solidně sehrané přesilovky však neudeřila a mohla mluvit o štěstí, že jí Plíhal z dalšího závaru před brankou nepřitížil třetím gólem.

Ocelářům bod evidentně nestačil a hrnuli se za vítězstvím, jejich tlak z úvodu třetí části však narážel na Taylora. Neujaly se příležitosti Adamského nebo Irgla. Domácí v prodloužení promarnili i téměř dvouminutovou přesilovku a následně se museli dlouho bránit ve třech proti pěti. Po Formanově ráně je zachránil Hrubec. Porážku hostů v nájezdech v poslední sérii odvrátil Kudrna a Hamilton hned čtvrtou penaltou rozhodl o teprve druhém vítězství Pražanů v Třinci z posledních jedenácti duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Sparta

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Adamský (Dravecký, Plíhal), 27. Plíhal (Svačina, Dravecký) - 13. Černoch (Čajkovský, Hamilton), 17. Piskáček (Přibyl, Forman), rozhodující nájezd Hamilton. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Klimek (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 4986.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Galvas, Jank, Stehlík, Slovák, Hrabal, od 33. navíc Nosek - Irgl, Kopecký, Tybor - Dravecký, Plíhal, Svačina - Rufer, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.

Sparta: Taylor - Polášek, Piskáček, Čajkovský, Švrček, J. Mikuš, Hrbas, Eminger, Kalina - Forman, Přibyl, Dragoun - Hamilton, Klimek, A. Kudrna - Netík, Pech, Kumstát - O. Procházka, Černoch, Hozák. Trenéři: Jandač a Moták.

René Mucha (Třinec): "Na nás byla na začátku vidět nervozita. Vstup nebyl optimální, prohrávali jsme o dva góly, ale hráči ukázali velký morál s tím, že to dokázali srovnat. V třetí třetině jsme byli možná víc na puku, ale chodili jsme do plných. Soupeř perfektně bránil střední pásmo a těžko jsme se prosazovali. Prodloužení se mohlo rozhodnout na obou stranách, v dovednostní soutěži vyhrála Sparta."

Josef Jandač (Sparta): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Vedli jsme 2:0, potom Třinec začal mít trochu více ze hry a asi zaslouženě vyrovnal. V třetí třetině jsme byli pod větším tlakem, měli jsme ojedinělé šance, ale jinak měl Třinec opticky navrch. V prodloužení se mohlo rozhodnout na obou stranách, na penalty jsme byli lepší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články