Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouci se ztenčil náskok v boji o první šestku, Zlínu podlehla v nájezdech

Olomouc – Souboj o šesté místo se zase o něco zdramatizoval. Olomouc, která poslední příčku znamenající přímý postup do play-off drží, v důležitém souboji doma prohrála s osmým Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech a Berani se díky tomu Hanákům v tabulce přiblížili na rozdíl čtyř bodů. 

Slavící hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Domácí nastoupili v brance s uzdraveným Konrádem. Hosté neměnili vítěznou sestavu z Pardubic. Kohouti na Berany vlétli a zasypali Kašíka sprškou střel, zlínský gólman ale úvodnímu tlaku domácích odolal. Olomouc vytěžila z tlaku i přesilovku, ale v ní po slibném začátku Kašíka už příliš neohrozila.

V polovině třetiny uháněl sám na Kašíka Buc, mezi betony místo nenašel. O pár vteřin později pro změnu na druhé straně mířil na Konráda Ondráček, který minul branku. Zlín byl v tu dobu lepším týmem, ale v 17. minutě se domácí dostali do brejku, Vyrůbalík pálil od modré čáry, Kucharczyk tečoval před Kašíkem, puk se snášel vedle branky, kde si ho našel Holec a poslal ho do prázdné klece.

Ve druhé třetině šli hosté brzy do čtyř, Kohouti měli šance, ale Vyrůbalík s Hermanem z dorážek na zlínského gólmana nevyzráli. V polovině duelu šli domácí do dvojnásobného oslabení, Zlín měl téměř minutu a půl k dispozici přesilovku pět na tři. Trojice Řípa, Skrbek a Vyrůbalík oslabení spolu s Konrádem, který kryl klíčovou ránu Bukartse maskou, ubránila.

Hra se rozdrobila častými vyloučeními, domácí celek držel ve vedení skvělými zákroky brankář Konrád. V závěru třetiny se pak sám před Kašíkem zjevil Kucharczyk, ale místo střely se snažil ještě nahrávat spoluhráči.

Třetí třetina se hrála opět velmi důrazně. V první větší šanci kryl Konrád Vlachův bekhend. Pak hráli hosté další přesilovku a po parádní kombinaci první formace srovnal Říčka. V dalším střídání první zlínské lajny mohli dostat hosty do vedení hned všichni tři útočníci, jenže Konrád všechny tři ošemetné situace vyřešil a stav 1:1 trval.

V prodloužení pokračovala ve výborném výkonu dvojice Bukarts - Holík, právě Holík vyzkoušel pohotovost Konrádovy vyrážečky. Kohouti zahrozili v poslední minutě po sólu Skladaného, i Kašík byl připraven. Rozhodovalo se v nájezdech. Ještě těsně před nimi si to rozdali v bitce Staněk s Veselým. V nájezdech měli více šikovnosti na své straně hosté a brali bod navíc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Zlín

HC Olomouc - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Holec (Kucharczyk, Vyrůbalík) - 45. Říčka (P. Holík, Bukarts), rozhodující sam. nájezd Bukarts. Rozhodčí: Lacina, Souček - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:6, navíc Staněk - O. Veselý oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5500.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Kucharczyk, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jan Tomajko (Olomouc): "V první části jsme byli trošku lepší, druhá třetina byla vyrovnaná, v té závěrečné nás soupeř zatlačil. V nájezdech to je loterie. Nájezdy nijak nepilujeme, atmosféra a důležitost zápasu je ovlivňuje, je to hodně o psychice. Bodů je v boji o první šestku ještě hodně, těžko předbíhat."

Juraj Jurík (Zlín): "Celkově to bylo hodně bojovné a v tempu, oba týmy chtěly body. Od toho se hra odvíjela. Šancí tolik nebylo, asi je to spravedlivá remíza, v nájezdech jsme byli šťastnější. Pořád je hodně bodů ve hře, situace se může měnit každým kolem, takže tu situaci kolem šesté příčky není třeba rozebírat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články